• Forside

Kørere betaler formue for Superlicens

På grund af de store omkostninger til sikkerheden i Formel 1 har FIA hævet prisen for den såkaldte ’Superlicens’. Spørger man kørerne, er det en skyhøj pris for at deltage i F1-cirkusset. Vi kan dog berolige med, at ingen lider nød.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 29/1 2008 klokken 13:01

Forestil dig, at du netop har afsluttet en suveræn sæson i Formel 1 og dagen efter går ud til postkassen og henter en rudekuvert, hvori du læser, at dine surt, optjente point koster dig 230.000 Euro. Girokort er vedlagt.

Ifølge ’Reuters’ er dette virkelighed for Kimi Räikkönen. De nye regler giver FIA ret til at hæve Superlicensen betragteligt, men det er der en fornuftig forklaring på, mener organisationens præsident, Max Mosley.

Ifølge Mosley er stigningen indført for at dække de enorme omkostninger til kørernes sikkerhed, og han finder det derfor naturligt, at de skal spytte i kassen, når det kommer dem selv til gode.

Billedet her er taget inden Kimi Räikkönen hentede rudekuverten med regningen fra FIA på 230.000 Euro.

Det koster nu en kører 10.000 Euro at deltage i et officielt F1-løb samt 2.000 Euro pr. scoret point fra den foregående sæson. Tidligere kostede det kørerne 1.690 Euro plus 447 pr. point fra sidste sæson.

Her ligger årsagen til Kimi Räikkönens anselige indbetalingskort, og protester fra kørerne er ikke udeblevet. Men Mosley er kold som en brøndgraver i januar.

”En masse mennesker, som har accepteret regningen siger ’tag lige og klap hesten, disse kørere tjener mega store pengebeløb, og vi (FIA, red.) bruger formuer på at forbedre deres sikkerhed’, så stigningen er i orden,” mener Max Mosley.

”Hvis nogen sagde til mig, at jeg kunne få et job, tjene 20 millioner Euro og betale 250.000 Euro for licensen. Ja, så ville jeg tage imod tilbuddet,” slutter præsidenten.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER