• Forside

Er V6 tilladt i Formel 1?

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 2/3 2006 klokken 12:03

Der har i forskellige medier været rygter fremme om, at reglerne omkring motorer til Formel 1 bilerne beskrev, at der maksimalt må gøres brug af en 2,4 liters V8 og at man således kunne gøre brug af en V6 hvis man ønskede det.

Sådan forholder det sig desværre ikke.

FIA forskriver i det tekniske reglement for 2006, at der kun må benyttes en V8 motor med 90 graders vinkel på maksimalt 2,4 liter.
Motoren skal have runde cylindre og 4 ventiler pr. cylinder. To til indsugning og to til udstødning. Disse skal i øvrigt også være runde. Der skal være tale om en 4 takts motor.

I 2006 og 2007 forbeholder FIA sig dog retten til, at give hvilke som helst hold ret til at anvende en 2005 motor, med omdrejningsbegrænsning i henhold til forskrifter udstedt af FIA, hvis holdet kan bevise at de ikke har adgang til en V8 motor.

FIA påskriver tilmed, at alle andre former for motorer, vil være forbudt.

Selv boringen og slaglængden er der regler for, hvilke kun overlader et ganske lille spillerum til den enkelte fabriks frihed til at opfinde den bedste motor.

Men trods de strenge regler vil der utvivlsomt være stor forskel på, hvor meget de enkelte producenter har fået ud af deres konstruktion.
Hvem der så har gjort det bedst, finder vi heldigvis snart ud af.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.