• Forside

Bliver Davidson fyret?

Spekulatinerne om fremtiden for det kriseramte Super Aguri er mange. Seneste nyt er, at Anthony Davidson, den ene af de to kørere, ikke stiller til start i dette års mesterskab. Men hvem gør så?

Af: (@bmf1.dk) d. 30/1 2008 klokken 12:01

Som man kan læse andre steder her på siden, er Super Aguri i krise. Teamet mangler penge, og nu er der rygter om, at de vil fyre Anthony Davidson, for i stedet at hyre en kører med forbindelse til et firma der kan købe teamet.

Teamet, baseret i Leafield i England, er efter sigende i tæt kontakt med den indiske kører Narain Karthikeyan, hvilket kan fremskynde processen med at sikre økonomiske midler fra den indiske televirksomhed Spice Group.

Nick Fry, hvis Honda team leverer motorer og teknisk støtte til det lille team, understregede forleden støtten til Super Aguri, men indrømmer i samme åndedrag, at hele affæren er en distraktion.

"Målet for 2008 er at Aguri vil være at finde på gridden, men det Ross og jeg gør for tiden, er at sikre os, at det ikke distraherer os fra vores primære opgave," siger Fry.

Narain Karthikeyan i Jordan. 2005

Ifølge Reuters er støtten fra Honda betinget af, at de (Honda), kan tilføre input eller direkte bestemme, hvem der skal sidde bag rattet i de to Super Aguri biler.

Om Davidson siger Nick Fry: "Davidson er af en passende standard. Jeg er ikke overbevist om, at den kører I nævner (Karthijeyan, red.), vil være af en passende acceptabel standard," siger Fry.

Også Super Aguris direktør, Daniele Audetto siger, at Honda skal godkende teamets valg af kørere, og henviser til Davidson, som "Honda´s foretrukne kører."

Samtidig indrømmer Audetto, at de leder efter en stærk økonomisk partner og siger: "Hvis de tilfører en masse penge og de vil have en anden kører, så skal han være god og han skal accepteres af FIA," slutter Audetto.

Narain Karthikeyan blev sidste år sat i forbindelse med det andet ledige sæde hos Force India, men det gik til Giancarlo Fisichella. Karthikeyan fik sin Formel 1 debut i 2005 for Jordan teamet, scorede 5 point og en 18. plads i mesterskabet. 2006 og 2007 var han testkører for Williams teamet.