• Forside

Mosley irriteret over anklager om snyd

Max Mosley er irriteret over Jarno Trullis anklager om, at et eller flere teams snyder. 2008 sæsonen er ikke engang begyndt, og allerede nu spekuleres der i snyd. Det huer ikke FIA præsidenten. Historier om snyd har vi hørt før.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 30/1 2008 klokken 12:01

Efter en 2007 sæson fyldt med snyd er der allerede nu spekulationer omkring snyd i 2008. Jarno Trulli siger, at Toyota har informationer, der kan anklage flere teams for at have hacket 2008 ECU’en og lavet ulovlig traction- og launch control. Vrøvl, siger Max Mosley.

Max Mosley fortalte journalister i London.

“Det er rigtig irriterende, når folk siger den slags. Først og fremmest skal man bryde ECU’ens sikkerhed, og siden skal man deaktive vores ´spion´, der vil fortælle os hvis nogen prøver på noget.”

Jarno Trulli i Toyota TF108 har ikke fået ros fra Max Mosley efter han har insinueret, at visse teams snyder.

Problemerne skyldes, at sådanne rygter sætter en masse mistro i gang. Som i 90´erne hvor rygter om snyd fik FIA til at fjerne forbuddet mod traction- og launch control.

”Og hvad skete der lige? De stallede alle sammen, ingen af launch systemerne fungerede. De snød ikke, men det var opfattelsen, at de gjorde.”