• Forside

Ny spansk bane i 2009

Spanien er ved at sætte sit spor i Formel 1. Først med en stigende interesse i tilskuere på grund af Fernando Alonso, så blev det europæiske GP lagt i Valencia, og nu dukker der snart endnu en bane op på den iberiske halvø.

Af: (@bmf1.dk) d. 12/2 2008 klokken 11:02

Spanien er ved at blive endnu en Formel 1-bane rigere. I forvejen lægger landet asfalt til Montmelo, Jerez og Valencia, der alle bliver brugt til at teste på.

Den nye bane vil blive placeret i Alcaniz, en by i provinsen Aragon, midt mellem Toledo og Barcelona. Indtil videre vil den udelukkende blive brugt til test, ligesom de tre førnævnte.

Banen, der kommer til at hedde "La Ciudad del Motor de Alcaniz," er allerede designet af hofleverandøren, Hermann Tilke. McLaren´s testpilot, Pedro de la Rosa, har også været inde over med sin ekspertviden.

Ifølge avisen Diario AS har man afleveret byggeplanerne og er så småt ved at påbegynde arbejdet. Banen vil efter planen stå færdig i midten af 2009, og vil blive 5,3 kilometer lang, med en 2 kilometer langside, efterfulgt af et skarp hårnålesving, i stil med Loews Corner i Monaco.