• Forside

Problemerne fortsætter for Super Aguri

Super Aguri har i år nærmest været en skygge af sig selv. Stort set ingen tests, ingen bekræftede kørere, ingen nye investorer og rygter i medierne om, at Honda nu endelig har fået nok af det lille private B team, rygter som igen florerede denne uge.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 23/2 2008 klokken 11:02

Tidligere på ugen aflyste Aguri Suzuki denne uges test i Barcelona. Det på trods af, at alt materiel var fragtet til Circuit de Catalunya banen, men ting udenfor teamets kontrol havde forceret dette.

Aguri Suzuki beklagede meget overfor de personer, som han havde aftaler med denne uge, og overfor de fans som var taget til Barcelona for at følge teamet.

Aguri Suzuki aflyste denne uges test i Barcelona. Billedet er dog fra et Bridgestone event fra 2007

19. januar skrev vi, at en stor del af Super Aguri F1 angiveligt var blevet solgt til den spanske milliardær Alejandro Agag, men vi kunne ikke bekræfte dette. Det skyldtes selvfølgelig, at der ikke havde været noget salg, hvilket Super Aguris presseofficer Emma Bearpark bekræftede overfor BMF1. Hun ville dog heller ikke afkræfte, at der ikke længere var diskussioner mellem parterne.

Yuji Ide som symbol på Super Aguri tid i Formel 1. Mere off-road end on-road.

Alejandro Agag ejer en del af Campos Racing og via Adrian Campos skulle Super Aguri blive det første spanske team i Formel 1. Dage efter disse rygter opstod rygterne omkring forhandlinger med den indiske Spice-gruppe. Spice skulle have været interesseret i at købe store dele af holdet og omdanne det til et indisk team i lighed med Force India F1.

En af betingelserne var, at Spice kunne bestemme hvilken kører, der skulle besætte det ene team. Spice havde Narain Karthikeyan i tankerne og førte forhandlinger for at placere ham i andenbilen. Spice er hovedsponsor for det indiske A1 GP hold, som Karthikeyan kører for, så der var ingen slinger i valsen. Narain eller ingen forhandlinger.

Narain Karthekeyan vandt feature løbet i søndagens A1 Grand Prix løb på Zhuhai banen i Kina

Så blandede Honda sig i forhandlingerne. Anthony Davidson skulle sidde i den anden bil, såfremt Honda fortsat skulle bakke op om Super Aguri. Anthony Davidson har jo været en del af Honda, siden han blev testkører for B.A.R. Honda teamet tilbage i 2002. I forvejen har der i 2007 været flere stridigheder mellem Honda og det lille team omkring måden hvorpå teamet blev drevet.

I Durban, Sydafrika hvor Narain Karthikeyan deltager i weekendens A1 Grand Prix meldte inderen ud, at han ikke længere troede på en plads i Formel 1 i 2008.

”Jeg er parat til at vente. Seks måneder, et år. Hvis Formel 1 bliver en mulighed, så er det godt. Ellers er jeg rimelig tilfreds med dette (A1 GP).”

Udtalelser givet til avisen Mid-Day.

Anthony Davidson er en af stridskerne i Super Aguri farcen. Honda siger ja, Spice siger nej, og Alejandro Agag siger slet ikke noget.

Narain Karthekeyan nævner dog ikke noget om Spice, så der kan stadig være forhandlinger i gang imellem Super Aguri og Spice. Der kan også være andre forhandlinger i gang, men det er ikke videre positivt, at Aguri Suzuki aflyser aftaler og test denne uge.

Ferrari testede flere kilometre i torsdags end Super Aguri har testet hele 2008. På mandag starter den sidste præ-sæson test, og hvis den også bliver aflyst af Super Aguri F1, så må man formode, at chancerne for at se Super Aguri i Australien er blevet kraftigt reduceret.

RELATEREDE NYHEDER