• Forside

Farmand tager skraldet

Lewis Hamiltons beslutning om at flytte til Schweiz er blevet mødt med beskyldninger om skattely af den britiske presse og køreren bebrejdedes at han ikke vil spytte penge i den engelske statskasse. Vrøvl, sagde Lewis Hamilton, men ændrede senere mening.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 24/2 2008 klokken 16:02

Da det blev bekendtgjort, at Lewis Hamilton for at par måneder siden ville flytte til Schweiz, kom der hurtigt beskyldninger om, at det kun var for at skifte til det skattevenlige Schweiz frem for at spytte penge i den engelske statskasse. Vrøvl, sagde Lewis Hamilton, men ændrede senere mening.

Oprindelig var forklaringen, at Lewis Hamilton ønskede at få fred for nogle af de mange paparazzifotografer, der konstant forfulgte ham, men gået på klingen måtte Lewis Hamilton indrømme, at de lempelige schweiziske skatteregler havde været en væsentlig del til flytningen.

Men ifølge Anthony Hamilton, Lewis´ far, så var det hans (faderens) ide at flytte til Schweiz, og han tager det fulde ansvar for den PR-skandale, som Lewis blev sat i.

Til det britiske ´Daily Mail´ citeres Anthony:

”Hvis der er noget jeg fortryder, så er det måden vi håndterede flytningen til Schweiz. Det var min ide.”

”Jeg har altid sagt til Lewis, at hvis han begyndte at tjene penge, så skulle vi flytte. Det kan blive en kort karriere – det ved vi ikke – og man er nødt til at få noget ud af det, man har.”