• Forside

Politiet finder bevismateriale hos McLaren

Efter ransagning hos McLarens topledelse oplyser italiensk politi nu, at der er fundet ”brugbart materiale” hos det britiske team. Ifølge politiet passer dette perfekt ind i billedet af en ledelse, som ikke har været sit ansvar voksent.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 29/2 2008 klokken 14:02

I kølvandet på sidste års spionskandale har italiensk politi, i samarbejde med britisk, ransaget McLaren-ledelsens private hjem, for at lede efter materiale som kan understøtte anklagerne om brug af fortrolige, tekniske papirer, stjålet fra Ferrari.

En talsmand fra politiet udtaler, at det konfiskerede materiale ”passer perfekt ind i bevisbilledet”. Han udtaler endvidere, at materialet understøtter anklagerne om, at topledelsen i McLaren, eller dele af den, hele tiden har haft kendskab til, at Ferraris dokumenter var i McLarens besiddelse.

Martin Whitmarch, CEO hos McLaren.

Politiet har undersøgt privatboligen hos teamchef Ron Dennis, administrerende direktør Martin Whitmarsh, teknisk direktør Paddy Lowe samt Jonathan Neale og Rob Taylor.

McLaren udtalte onsdag, at teamet er ”fuldstændig tilfreds med samarbejdet med politiet”. Tidligere sidste år suspenderede tamet en af de hovedanklagede, deres egen chefdesigner Mike Coughlan,

På sin side har Ferrari, sidste sæsons verdensmester blandt konstruktørerne, suspenderet sin tidligere tekniske chef, som angiveligt skulle være til lækagen til McLarens Mike Coughlan, Stepneys ven fra gamle dage.

Jonathan Neale, adm. dir. hos McLaren.

Andre afhørte i spionsagen er tidligere McLaren-kører Fernando Alonso og testkører Pedro de la Rosa.

Nigel Stepney mødte sine anklagere i sidste uge, hvor han afviste samtlige anklager.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER