• Forside

BMF1's kig i krystalkuglen for sæsonen 2008

Velkommen til et kig i kontorets krystalkugle. Vi runder her den kommende sæson, der starter om kort tid. Som altid, så skal forudsigelser tages med et gran salt. God fornøjelse.

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Tomas Hansen (th@bmf1.dk) d. 1/3 2008 klokken 08:03

2008 – et kig i BMF1s krystalkugle.

2008 tegner til at blive et ufatteligt spændende Formel 1 år. Mange ændringer er gennemført, nogen for at øge spændingen i sporten og andre for at mindske udgifterne, og de vil ende med at have indvirkning på løbene og på resultatet af 2008 sæsonen.

Banerne i 2008 omtales andet steds, men det kan konstateres at med ikke mindre end 3 nye baner på kalenderen, herunder 2 bybaner, og Fujibanen, så sker der igen en fornyelse af Formel 1. Det vil have indflydelse på resultaterne. Kombinationen af nye baner og mange nye kørere vil betyde kørerfejl.

Kazuki Nakajima kørte på ny hurtigt i Williams FW30 raceren

Kørerne er alene et blad værd, men kort sagt, så er 2008 det år, hvor generationsskiftet for alvor slår igennem. I alle topteams, sidder der en eller flere unge, sultne kørere, der ikke har tænkt sig at give plads til nogen som helst og da slet ikke ham i den tilsvarende bil – der byttes meget lak mellem teamkollegaerne i år.

Krystalkuglen forudsiger at i følgende teams vil kampen være hård, nådesløs og kun den stærkeste og mest kyniske vinder; Ferrari – Felipe Massa mener, at han er mindst ligeså dygtig som Kimi Räikkönen og må tippes som outsider til mesterskabet.

BMW Sauber – Nick Heidfeld er erfaren og hurtig, men Robert Kubica har fået endnu et års erfaring og vil udfordre Heidfeld til det sidste løb, i kampen om at blive Saubers første GP vinder.

En af årets største favoritter - Kimi Raikkonen i Valencia

Renault – her kommer vi til at se, Nelson Piquet Jr., søn af F1-legenden Nelson Piquet skal være holdkammerat hos Renault med den dobbelte verdensmester, Fernando Alonso. Det kan meget vel ende i et festfyrværkeri af latinsk temperament og skulende blikke. Renault vil ikke være et vinderteam i 2008, men et med stor underholdningsværdi.

Scuderia Toro Rosso – ikke det største team, men med et matchup der hedder Sebastian Bourdais – flerdobbelt Champ Car-mester - over for Sebastian Vettel, det vil give dueller til stregen.

Endelig McLaren-Mercedes. Teamet har Lewis Hamilton og Heikki Kovalainen, i et forsøg på at få et bedre kører-lineup. Det er langt fra sikkert at det vil være nogen succes. Presset vil være enormt på begge kørere.

Lewis Hamilton og Heikki Kovalainen præsenterer MP4-23 for omverdenen. 7. januar 2008

Sæsonen rummer 18 løb. Alle Formel 1 fans ser gerne alle løb, men hvilket løb er et MUST SEE-løb? Krystalkuglen siger at det skal være en af de helt nye baner, Sakhir, Istanbul eller Shanghai – alle 3 baner har de sidste år vist noget af det ypperste Formel 1 verden har set; fart, overhalinger og spænding. Vi lader folk vælge ud fra deres egne præferencer og muligheder.

Hvilket løb skal man så besøge LIVE, hvis 2008 er året hvor man skal have sin debut som live-Formel 1 fan? Vi byder på 2 bud, begge i Europa.

Monza, stedet for italiensk lidenskab, motorsport, Parabolica, italiensk mad og drikke. De som har læst BMF1s rejseberetning ved at det er en stor oplevelse. På plussiden tæller også at Monza de sidste mange år har været en ret blodfattig oplevelse på TV, så det tæller for Monza.

Valencia. Her er vi lidt på Herrens mark, men Valencia i august, varme, spanske skønheder, mad & drikke i særklasse, en bybane, med udsigt til Americas Cup marinaen? Hvad mere kan man forlange af et Formel 1 løb, der er placeret der i kalenderen, hvor mesterskabskampen spidser til?

Fernando Alonso testede for anden gang Renault R28

Endelig det store spørgsmål: Hvem bliver mester 2008? Vores krystalkugle peger på 3 hovedkonkurrenter og 3 outsidere til at vinde et løb i 2008.

Verdensmesteren i 2007, Kimi Räikkönen, er det første billede vi ser. Ferrari har farten, bilen, teamet og Kimi Räikkönen har fået endnu mere kold selvtillid.

Næste kører der toner frem i kuglen er Lewis Hamilton. Sidste år var hans præstation skæmmet af et par graverende rookiefejl, der i sidste ende kostede ham mesterskabet og fremmet af at McLaren-Mercedens var i en teknisk særklasse, hvilket så også kostede dem konstruktørmesterskabet, men han er med i toppen.

Og så endelig en brasiliansk kører. Vi tror på Felipe Massas endelige gennembrud og måske et mesterskab til ham. Undgår han tekniske og personlige fejl, så vil han udfordre Kimi Räikkönen.

Blandt outsiderne er et hold med begge kørere repræsenteret. BMW Sauber, tysk grundighed, kombineret med schweizisk disciplin og arbejdsomhed. Yderligere har holdet 2 solide og hurtige kørere i Nick Heidfeld og Robert Kubica. De vinder ikke mesterskabet, men bør vinde en løbssejr.

Sidste mand der toner frem er Fernando Alonso. Efter en rædselsfuld afslutning på 2007 er han tilbage ved sin ven og mentor, Flavio Briatore. Krystalkuglen tipper minimum et par podieplaceringer til ham.

Robert Kubica i BMW Sauber F1.08

Krystalkuglen viser at sæsonen 2008 kan blive en af de mest spændende sæsoner i mange år, endda bedre end 2007. Vi vil se nye kørere, biler, omlakerede hold, baner og tekniske ændringer, der peger i en positiv retning.

Disclaimer: Krystalkugle-kigget er udelukkende et udtryk for BMF1s forventninger, opfattelse og indgang til sæsonen 2008. Den er ikke objektiv, den er ikke nødvendigvis korrekt, men den er et udtryk for personlige og subjektive forventninger til den kommende sæson.

God fornøjelse, uanset hvilket hold man holder med.