• Forside

Alonso: Det bliver svært

Fernando Alonso, der er tilbage hos Renault, efter et år hos McLaren, har indset at det bliver endog meget svært at følge med i 2008. Den dobbelte verdensmester får et svært år.

Af: (@bmf1.dk) d. 1/3 2008 klokken 18:03

Den dobbelte verdensmester for Renault, Fernando Alonso, har testet intensivt for Renalt i Barcelona, og har sammen med sin kollega Nelson Piquet, fået lært bilen at kende. Derfor kan han nu komme med en bedre vurdering, end for en måned siden, og det ser ikke lyst ud.

"...der er et stort hul vi skal lukke. Af de andre teams, ser Williams og Red Bull stærke ud, så jeg tror det vil blive et tæt år, hvilket bliver godt for fansene," siger Alonso til formula1.com.

Der har været tale om, at Renault måske sparede lidt på krudtet og ikke viste sin rigtige form, og der var endda rygter om en såkaldt w-vinge, der dog aldrig blev til noget. Desværre har det indtil videre vist sig, at Renault hører til i midten af feltet i 2008, men det bekymrer ikke Alonso.

"Jeg er en racer, og mit mål er at vinde løb," siger han. "Jeg har gennem min karriere været heldig, både at have hurtige biler og kunne kæmpe med om podiepladserne, sejrene og mesterskaberne."

Fernando Alonso testede Renault R28 gennem vinteren

"Sådan var det med Renault tidligere, og også sidste år (da Alonso var hos McLaren, red.). På den anden side, må man være realistisk og man kan ikke vinde hver gang. Nogle gange må man bare være glad for, at man har gjort sit bedste og fået det maksimale ud af bilen."

Fernando Alonso får en ny teamkollega i skikkelse af Nelson Piquet, og den unge brasilianer har været ude og love, at han vil kæmpe for at vinde. Alligevel udtaler Alonso, at de to kørere kommer fint ud af det med hinanden og at de begge har de samme mål.

Det er som sagt Alonso´s andet forsøg hos Renault, det første gik jo som vi ved ganske fortrinligt, med to verdensmtesterskaber, men det bliver svært. Gennem vintertest, har Renault kæmpet for at holde sig i top ti, og det gav anledning til mange rygter. Det lader ikke til, at teamet har holdt sig tilbage rent fartmæssigt, men det er ikke et vinderteam der kommer til start i Melbourne den 16. marts.