• Forside

F2009 skalamodel allerede i vindtunnellen

Sæsonen er kun lige startet, men allerede nu har Ferrari de første 2009 skalamodeller i vindtunnellen. Det skyldes de kommende aerodynamiske regler og et potentielt brug af slick dæk, så Ferrari er i gang med at lave vindtunneltests. Samtidig vil man naturligvis fortsætte udvikling af F2008.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 17/3 2008 klokken 20:03

I 2009 kommer der et nyt aerodynamisk reglement i Formel 1. Måske bliver de glatte slicks dæk indført i sporten fra næste sæson. Det betyder, at man vil kunne tage mindre af 2008 modellernes data med i udviklingen af 2009 modellerne, så derfor er Ferrari allerede i gang med udviklingen af F2009, som vi formoder bilen bliver døbt.

Ferraris sportslige chef Stefano Domenicali har til den italienske avis ´La Gazzetta dello Sport udtalt.

”Reglementet vil tillade nogle spændende udviklingsmuligheder, der vil kunne give en større differentiering af bilerne, mens de nuværende muligheder for at ændre noget bliver bremset af det reglement vi har haft de sidste mange år.”

Ferrari er i gang med at vindtunnelteste skalamodeller af F2009

“I over en måned har vi haft en scalamodel af 2009 bilen i vindtunnellen. Vi eksperimenter på fuld tid, og igen skal vi have bilen tidligt på banen. Vi kommer til at arbejde parallelt med udviklingen af bilen, som kører race (F2008). Men teamet vil have den samme størrelse, vi har ikke fordoblet antallet af medarbejdere.”

Det nye aerodynamiske reglement kan give nogle anderledes designede biler på banen. Lidt som den store forskel på bilerne vi har oplevet i Formel 1´s spæde ungdom.