• Forside

Head foreslår omvendt grid

Er Formel 1 blevet for nemt, som Alain Prost mener eller er Formel 1 blevet for kedeligt og forudsigeligt, som Flavio Briatore blandt flere mener. Nu siger Patrick Head, at han ønsker en omvendt grid.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 17/3 2008 klokken 20:03

Den tidligere tekniske direktør hos Williams Patrick Head melder nu ud, at han gerne ser gridden vendt om i fremtiden. På den måde sikrer man flere overhalinger i Formel 1 og verdensmesteren vil stadig ende med at være den rigtige.

Til BBC Sport udtalte Patrick Head, at

”Jeg så gerne gridden blev vendt om i forhold til verdensmesterskabet. Det er det samme for alle, og over en hel sæson vil den rigtige kører stadig vinde mesterskabet.”

Logikken er til dels god nok. Hvordan skal en langsommere bil kunne overhale en hurtigere bil. Det strider mod normal logik. Dermed får vi ikke flere overhalinger.

Hvordan skal man overhale en hurtigere bil, hvis man selv er langsommere?

”Jeg bliver nødt til at stille spørgsmålet, at når man tillader kørerne at træne og teste, og man så sætter den hurtigste i front og den langsommeste bagerst, hvordan skal man så kunne overhale?”

”Måske overhalinger vil være mindre svære, men hvis en kører fordi han selv eller hans bil er 0.3 sekunder langsommere end bilen foran, hvordan skal han så overtage den.”