• Forside

Qatar klar til Formel 1

Endnu et land står på spring for at blive den næste leverandør af Grand Prix løb. Qatar, det lille land med de store ambitioner, ønsker at komme med ombord, når Ecclestone næste gang kigger på muligheder for at ekspandere

Af: (@bmf1.dk) d. 26/3 2008 klokken 21:03

Trods sin beskedne størrelse, 1/4-del af Danmarks areal, er Qatar det rigeste muslimske land i verden. Disse rigdomme skyldes de enorme mængder af gas og især olie, der ligger i undergrunden. I 1989 udgjorde råolie, over 90% af landets eksport. Men det er det der sker ovenover, der er interessant for F1-fans verden over.

Landets motorsports-autoriteter, er ved at planlægge et større fremstød for landet, for ligesom deres nabo, Bahrain, at satse på internationale firmaer og tiltrække kendte og glamour. Derudover kommer også Abu Dhabi med fra 2009, så der er rift om pladserne. Dette vil spille en afgørende rolle, når det kommer til hvilket løb man ønsker at tage til i regionen.

Der findes allerede en bane, nemlig Losail International Circuit, som tidligere på året lagde asfalt til det første MotoGP under nattebelysning. Noget der tiltrækker mange glade ansigter rundt omkring.

Ulempen ved netop at afholde natteløb i Qatar, er tidsforskellen. Det vil virke i Malaysia, Singapore og Asien som helhed, men Qatar ligger kun to timer foran os i Danmark, så ideen med natteløb, er sådan set røget ud af døren igen.

Sådan ser det ud i Bahrain, når der køress Formel 1 løb. Noget lignende kan vi vente os i Qatar

Præsidenten for Qatar Motor and Motorcykling Federation , Nasser Khaifa al-Attiyah, bekræfter at organisationen "planlægger en massiv opgradering af den nuværende bane."

Til Gulf Times, siger al-Attiyah: "Man kan ikke spå om fremtiden. Qatar udvikler sig meget hurtigt for tiden og fremtiden ser meget spændende ud."

"Formel 1 teams kan benytte banen til at teste på, hvilket vil sætte Qatar på landkortet og samtidig hjælpe os med at tjene lidt på det."

Der bor ca. 840.000 indbyggere i landet, Qatar har den 7. højeste BNp i verden, med $43.000 per indbygger. landet opnåede uafhængighed fra Storbritannien i 1971.