• Forside

1. Frie træning i Bahrain: Massa hurtigst

Så er det tid til Formel 1 igen. Vi er denne gang i ørkenstaten Bahrain, hvor Sakhir banen ligger sandfyldt asfalt til årets Grand Prix. 1. Frie træning er i gang og her er der lidt information om hvordan det gik. Total Ferrari dominans.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 4/4 2008 klokken 10:04

Normalt er 1. Frie træning ikke ligefrem den mest interssante del af en Formel 1 weekend. En træning hvor alle stiller med friske motorer og ingen rigtigt tager chancer.
Normalt ser vi heller ikke ret mange biler på banen den første halve time, der normalt nærmest tilhører de små hold, som Force India, STR og Super Aguri.

Nu skriver jeg normalt. For allerede 4 minutter inde i sæsionen, kører Felippe Massa ud og tager sin første installationsomgang. Bevares, ingen tid bliver sat af brasilianeren, men at se en Ferrari på banen så tidligt er noget af en overraskelse.

Om det vor Massas tidlige udkørsel, eller om McLarens Lewis Hamilton også havde planlagt at komme tidligt ud, kan vi kun gætte på, men kun to minutter efter Massa kørte ud, kom Hamilton også ud for at kører en installationsomgang. Hamilton kører omgangen på regnvejrsdæk, for at spare på de dæk der skal bruges under løbet.

Force India piloten, Sutil, sørger dog for at få lidt normalitet tilbage, ved at være den første til at sætte en tid. 1.36.5 eller rundt regnet 4 sekunder langsommer end sidste års pole position tid.

Efter 27 minutter, bliver der for første gang sat en tid, af et af de hurtigere hold, da Jarno Trulli sætter den hurtigste tid i sin Toyota. 1.33.5, hvilket kun er et sekund langsommere end sidste års pole tid.

36 minutter inde i træningen, sætter Massa hurtigste tid i sin Ferrari. En tid der er over et ½ sekund hurtigere end Trullis.
Dette er starten på en kamp mellem topholdene.

Hamilton overtager føringen efter 37 minutter, men allerede efter 39 minutter, er Massa tilbage i spidsen, med en pæn margin ned til briten. En tid der er tæt på sidste års pole tid.

43 minutter inde i træningen, sætter Massa en endnu bedre tid, der næsten er et ½ sekund hurtigere end Hamiltons bedste tid og en tid, der er bedre end sidste års pole tid. Det lader til at kører rigtigt godt for Ferrari. Denne tid bringer ham også tilbage på P1, efter at hans hold kollega Kimi Raikkonen lige havde lånt den position et øjeblik.

Med 40 minutter tilbage af første træning, er der ren rød front, efter fulgt af de to Mclaren biler, der har den ene BMW lige i hælene.

Nick Heidfeld lader til at have lidt problemer med balancen på bilen, hvilket betyder, at han befinder sig nede på en 12 plads, med en tid der er næsten to sekunder langsommere end Massas hurtigste tid og næsten et sekund efter Kubica på 5. pladsen.

Efter snart en times træning, er det værd at bemærke, at alle de 4 Honda motoriserede biler, endnu ikke har sat en tid.

Hamilton er på banen igen og lader til at føle sig lidt presset, da han låser et hjul ind i svinget, mens Giancarlo Fisichella bruger mere end den normale bane, i et forsøg på at få mere ud af Force India raceren.

Efter nøjagtig en time, sætter Jenson Button den første Honda tid. En tid der dog ikke er en at være stolt af, da det er den langsomste der er noteret i dag, hele 3,1 sekunder langsommere end Massas tid.

Bedre går det for David Coulthard, der rykker sin Red Bull racer op på den 7. Hurtigste tid, foran Fernando Alonso og efter Trulli. Dog 1½ sekund efter Massas tid. Så forvent ikke mirakler.

Rubens Barrichello får sat en tid og Button forbedre sin tid, men de to Honda piloter er stadig i den tunge ende af feltet. Button som 17 og Barrichello som 18.

Det lader til, at der er problemer med Raikkonens Ferrari. Der foregår i hvert fald en del arbejde node omkring ham. Massa lader til at have styr på det, men går i pit efter et længere stint, med lidt over 19 min. tilbage.
Problemerne hos Kimi lader til at være løst. Han kører ud på banen igen med 16 minutter tilbage. Hamilton er også ude og kører.

Med 10 minutter tilbage af den første frie træning, er der mere og mere der tyder på, at vi ikke kommer til at se Super Aguri på banen under denne første træning. Vi kan dog konstatere at de er på plads i pitten.

Med 8 minutter igen, lykkes det for Super Aguri at få Sato og Davidson ud på banen. Davidson fortsætter direkte ud på sin første flyvende omgang, der næppe kan kaldes flyvende, da han sætter den langsomste tid.
Med 7 minutter tilbage af træningen, forsøger Hamilton sig med en ny hurtig omgang, men han låser på vej ind i sving 8 og mister dyrebar tid.

Med et enkelt minut tilbage, vil Nico Rosberg bevise, at han er en man skal holde øje med. Tredje hurtigste tid bliver det til for ham, sat i noget der ligner en bil der kørte på dampe.
Nakajima lavede et lignende nummer og rykkede op på 6. pladsen.

Konklusionen må være, at Ferrari lader til at have styr på det, med en margin på lige under to tiendedele sekund, ned til en angiveligt meget let Williams racer. Mere vigtigt for Ferrari er det nok, at der er næsten et ½ sekund ned til Hamiltons McLaren.

Tiderne blev som følger:
Placering Pilot Hold Bedste tid
1 Massa Ferrari 1.32.233
2 Raikkonen Ferrari 1.32.350
3 Rosberg Williams 1.32.415
4 Hamilton McLaren 1.32.705
5 Kovalainen McLaren 1.32.868
6 Nakajima Williams 1.33.121
7 Kubica BMW 1.33.333
8 Trulli Toyota 1.33.539
9 Coulthard RedBull 1.33.788
10 Alonso Renault 1.33.915
11 Glock Toyota 1.33.929
12 Webber RedBull 1.33.950
13 Piquet Jr. Renault 1.33.981
14 Heidfeld BMW 1.34.106
15 Bourdaia STR 1.34.235
16 Vettel STR 1.34.321
17 Fisichella Force India 1.34.892
18 Button Honda 1.34.915
19 Barrichello Honda 1.35.174
20 Sutil Force India 1.35.429
21 Davidson Super Aguri 1.36.145
22 Sato Super Aguri 1.36.536


OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER