• Forside

Kubica vokser med opgaven

Den unge polske BMW Sauber kører, Robert Kubica, beviste under dagens kvalifikation, at han hurtigt er blevet en af de helt store drenge i feltet. Det satte han en tyk streg under i dag, hvor han sikrede sig sin første pole position nogensinde.

Af: (@bmf1.dk) d. 5/4 2008 klokken 16:04

Der kan ikke være tvivl om det længere. Robert Kubica er en yderst talentfuld kører. I dagens kvalifikation på Sakhir-banen i Bahrain, var der spænding lige til det sidste sekund. Og Kubica sørgede for sin andel.

Det skulle have været Felipe Massa´s weekend. Den lille brasilianer dominerede første og anden træning om fredagen, og både Q1 og Q1 under dagens kvalifikation. Sidste år da man kørte på banen, var det også Massa der førte fra start til slut.

Robert Kubica var bare lige en tand bedre i dag. I de døende sekunder, måtte Massa lave en hurtig korrektion af bilen, og det kostede lige netop førstepladsen, der til gengæld gik til Robert Kubica, med blot 0,027 sekunder ned til Massa. Kubica´s kollega, Nick Heidfeld, starter som nummer 6.

Heikki Kovalainen, McLaren-Mercedes. Bahrain 2008

En meget spændende kvalifikation der bestemt ikke blev ringere af den kraftige vind, som strøg hen over ørken-banen. Lewis Hamilton var også oppe og blande sig i front et stykke tid, men måtte tage til takke med en tredjeplads.

Heldigvis for Hamilton starter han i morgen foran den regerende verdensmester, Kimi Räikkönen, der overraskende kun sikrede sig en fjerde hurtigste tid. Finnen har Hamilton´s kollega, Heikki Kovalainen lige i hælene, når de røde lamper slukkes. Kan Kovalainen gøre sig gældende i morgen og presse Räikkönen?

Også hos Toyota gik det ganske fint. I Q1 var Trulli den anden hurtigste, mens Glock i den anden TF108´er, var nummer seks. Interessant at se de rød-hvide komme frem i feltet. Resultatet for de to i morgen er en 7. plads til Trulli og en 13. plads til Glock.

Kimi Räikkönen starter fra en fjerdeplads i Bahrain

Renault var ikke så skarpe som man måske kunne forvente. Fernando Alonso satte 10. hurtigste tid af alle og sikrede sig den sidste plads i superkvalen. Nelson Piquet, ligeledes Renault, må tage til takke med en skuffende 14. plads.

Nico Rosberg og Kazuki Nakajima faldt i gennem under kvalifikationen. Rosberg var hurtigst i den 3. frie træning, mens japanske Nakajima var hurtig på en tredjeplads. De satte det dog over styr under kvalen og endte på henholdsvis en 8. plads og 16. plads. Det kunne se ud til, at Nakajima har det lidt svært under kvalifikationerne.

Der er også gode takter at spore hos Honda. Den nye RA108 er klart en forbedring, men der er langt endnu. Dog kunne Jenson Button notere 9. bedste tid foran den dobbelte verdensmester Fernando Alonso, mens brasilianske Rubens Barrichello starter nummer 12.

Jenson Button, Honda RA108. Frie træninger, Bahrain 2008

Webber er dagens bedste Red Bull mand på en ok 11. plads, mens skotten David Coulthard måtte se i vejviseren efter en anstændig placering. Han starter på en ærgerlig 17. plads.

Både Bourdais og Vettel var længe oppe foran under træningerne, men ligesom med de to Williams-kørere, ændrede billedet sig under kvalen. I radioen mellem Bourdais og hans mekanikere, talte man om at lade ham beholde de bløde dæk på og så ellers bare sætte én hurtig omgang. Men dén skulle nok have været vendt et par gange til. Bourdais starter 15, Vettel starter 19.

Fisichella og Sutil? Tjo, de var der, men gjorde ikke meget væsen af sig selv. De gjorde hvad de kunne, men der er en enorm opgave foran det lille team. I det mindste starter de ikke bagerst, men har fået pakket Vettel ind i en krydret Force India-sandwich, fra henholdsvis en 18. og en 20. plads.

Apropos de sidste pladser, så tager Anthony Davidson og Takuma Sato sig af dem. Sato kørte lidt for langt ud i det sidste sving før opløbsstrækningen, og fik lige klippet bagenden af bilen. Det resulterede i et ødelagt baghjulsophæng samt en smadret bagvinge. Episoden medførte rødt flag, hvilket nok er at overdrive sagens alvor, da bilen ikke var til direkte fare for andre.

Honda træner, mens en rytter fra Bahrain holder øje. 2008

Du kan se løbet i morgen, fra 13.25 på TV 2. Se listen over tv-tiderne her

Hvis du vil læse kvalifikationen, som det skete, så klik her

Sessionsresultat

Bemærk! Det angivne dæk viser hvilken compound som køreren har sat den pågældende tid på.

P. Kører Team Dæk Tid Omg
2. Felipe Massa Scuderia Ferrari
P
1:33.123 12
3. Lewis Hamilton McLaren Formula 1 Team
P
1:33.292 13
4. Kimi Räikkönen Scuderia Ferrari
P
1:33.418 12
5. Heikki Kovalainen McLaren Formula 1 Team
P
1:33.488 12
8. Nico Rosberg Williams Racing
P
1:34.015 22
Udelukket efter perioden
11. Mark Webber Oracle Red Bull Racing
P
1:32.371 12
16. Kazuki Nakajima Williams Racing
P
1:32.943 15
17. David Coulthard Oracle Red Bull Racing
P
1:33.433 7
Pirelli dæktyper:
W
= Regnvejrsdæk ("Wet")
I
= Regnvejrsdæk til let regn ("Intermediate")
H
= Hard dæk
M
= Medium dæk
S
= Soft dæk


Hvis dækket ikke er farvet, så betyder den angivne cirkel følgende:
P
= Pirelli (1950 - nu)
G
= Goodyear (1964 - 1998)
M
= Michelin (1978 - 2006, ikke alle år)
B
= Bridgestone (1997 - 2010)