• Forside

Hamilton indrømmer fejl

Lewis Hamilton indrømmer, at hans yderst skuffende resultat i gårsdagens Grand Prix, ikke kan bebrejdes andre end ham selv. ”Jeg har skuffet mig selv og holdet voldsomt i denne weekend og det er kun min egen skyld.”

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 7/4 2008 klokken 09:04

Mange Formel 1 piloter, vil finde en række undskyldninger frem, for en dårlig start og et uheld, men ikke Lewis Hamilton, der efter en katastrofal weekend i Bahrain, påtager sig hele skylden.

Fredag havde Hamilton en voldsom afkørsel hen mod slutningen af 2. træning, der betød, at hans McLaren racer måtte bygges helt om fra bunden.
Ombygningen lod dog ikke til at volde briten de store problemer under lørdagens træning og kvalifikationen forløb ganske fornuftigt, da han kørte sig ind på P3, efter Kubica og Massa.

Men da de røde lamper slukkede søndag, havde Hamilton ikke fået aktiveret startprogrammet i tide, hvilket betød at han ikke havde fået omdrejninger nok på motoren, der totalt tabte pusten da han skulle accelerere ud, hvilket fik anti stall programmet til at sætte ind.

Den elendige start sendte Lewis ned bag hans tidligere hold kollega, Fernando Alonso, en placering han ikke havde lyst til at blive på ret længe.

Men da McLaren piloten var tæt nok til at komme forbi Renaulten med Alonso, ramte han spanieren og mistede forvingen, i noget der var meget tæt på, at sende ham helt ud af løbet.
Efter løbet, var der nogle der påstod, at Alonso lige havde lavet bremsetesten med Hamilton, men det afviser Alonso pure og udtaler, at man til en hver tid, vil få lov til at se hans telemetri.
Hamilton vil heller ikke påstå, at han var udsat for bremsetesten.

Efter uheldet var løbet mere eller mindre slut for Hamilton, der dog valgte at fortsætte og presse på, for i det mindste at komme hjem med et enkelt point.

Men ingen point til Lewis Hamilton i denne omgang og tab af førstepladsen i kampen om årets verdensmesterskab til den forsvarende verdensmester Kimi Raikkonen. En meget værre weekend kunne Hamilton næppe forestille sig.

”Jeg er overbevist om, at vi kommer igen når vi kommer til Europa,” kom det fra en lidt bitter Lewis Hamilton. ”Jagten på mesterskabet er kun lige begyndt og jeg agter at tage det i år,” sluttede den trods alt, selvsikre unge brite.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.