• Forside

Vettel på vej til Red Bull?

Scuderia Toro Rosso og dets ejere er i et dilemma. Fra og med 2010 må der, ifølge de nye regler, kun være ”ægte” Formel 1-fabrikker på gridden, og det ligger langt udenfor Faenza-teamets formåen - og dermed mister de talentet Sebastien Vettel.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 23/5 2008 klokken 23:05

Om to år træder reglerne i kraft, der betyder, at kun teams med eget design og chassis må komme til start i Formel 1, og det skaber et seriøst problem for det lille, italiensk/østrigske team, Toro Rosso.

Medejer af Toro Rosso, energidrikkongen Dietrich Mateschitz, har samtidig offentliggjort at han ønsker at sælge sine 50% aktieandel i teamet, inden reglerne træder i kraft, og den beslutning kan meget vel betyde, at det lille team mister en af sine talentfulde kørere før tid.

Således forventer flere iagttagere, at Toro Rosso snart må vinke farvel til det tyske stortalent, Sebastian Vettel, der utvivlsomt flytter til moderteamet, Red Bull, som ligeledes ejes af Mateschitz.

Gerhard Berger og Sebastian Vettel.

“Der er intet besluttet endnu,” udtaler Toro Rossos anden medejer, østrigeren Gerhard Berger til det østrigske nyhedsbureau APA.

“Selvfølgelig ville vi foretrække at Vettel og Bourdais blev, for vi har stor tillid til dem. Og desuden er det altid et stort problem at skifte kørere,” fortsætter han.

Samtidig indrømmer Berger, at uden den økonomiske back-up fra moderfirmaet Red Bull, vil teamet ikke have ressourcerne til at ændre Toro Rosso til en egentlig F1-design- og produktionsfabrik.

Og med reference til teamet, som tidligere ejede faciliteterne i Faenza, på den italienske Po-slette, så har Berger ingen lyst til at ende sine dage som en Minardi-klon og dermed griddens permanente agterlanterne.

“Ingen af os ønsker at ende i Minardi-rollen,” slutter han.

Her på BMF1 har vi tidligere på ugen kunne afsløre rygter om, at den FIAT-ejede bilfabrik Lancia, skulle være interesserede i at overtage Toro Rosso, men det afviste Berger i går, torsdag.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER