• Forside

Kvalifikation til Monacos GP - Massa på pole

Intet sted er vigtigere at kvalificere sig godt end i Monaco. Lewis Hamilton så godt ud op til kvalifikationen, men Ferrari viste sig at være for hurtige. Massa tog pole position foran Kimi Räikkönen, der starter på anden startplacering.

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 24/5 2008 klokken 13:05

Herunder følger kvalifikationen, som den udspandt sig LIVE i Monaco:



Vi er ved at gøre klar til kvalifikationen af de 20 Formel 1-biler, forud for Monacos Grand Prix.

Den ventede regn er udeblevet, selvom vi så lidt til den her til formiddag, under træningen, hvor alle var sikre på, at kvalifikationen ville blive rigtig våd. Men som sagt er der tørt i Monaco, men om det holder, er det store spørgsmål. Dog er der ikke meget der tyder på regn.

McLaren piloten, Kovalainen, der var hurtigste mand under den 3. træning, har en lidt speciel opgave foran sig, da han udgik midt i træningen, efter at have sat sin racer i væggen.

Q1
Q1's 20 minutter er påbegyndt og de første biler er på banen. Første mand ude på den tørre bane er Red Bull-piloten, David Coulthard, der har en del at skulle indhænte efter nogle uheldige træninger.

Kovalainen lader ikke til at have problemer med McLaren-raceren, som han beviser befinder sig godt på Monacos gader. Han sætte sig på hurtigste tid, en tid Massa i Ferrari hurtigt overgår, men som igen omgangen efter mistes til Rosberg. Kovalainen kiler sig igen ind mellem de to.

Så Nico Rosberg, der viser, at Williams-raceren befinder sig godt i Monaco. Han ligger sig på en midlertidig pole.

Hamilton sætter ny bedste tid og understreger McLarens styrke i Monaco.

5 minutter tilbage af Q1 og de 5 der ligger i farezonen nu er Sutil, Nakajima, Piquet, Bourdais og Fisichella. Det er ikke godt for Nakajima, da Rosberg ligger helt oppe i toppen i den anden Williams racer.

Q1 er ovre og ude er:
Placering Pilot Hold
16 Bourdais STR
17 Piquet Renault
18 Vettel STR
19 Sutil Force India
20 Fisichella Force India


Q2
15 biler er nu tilbage i kampen om pole. McLaren og Ferrari var, ikke overraskende, hurtigst med Nico Rosberg i Williams, lige efter.
Massa var hurtigste mand, hvilket han helt sikkert gerne så holde hele vejen til Q3.

Der er nu taget hul på de næste 15 minutter. 1½ minut efter at klokken er sat i gang, kører Fernando Alonso ud som første mand i Renault-raceren.

Alonso har vundet de sidste to gange, der er kørt her i Monaco, men det vil nok være noget af en overraskelse, hvis han gør det igen.

Kimi Räikkönen tager den rundt på de bløde dæk for første gang, hvilket viser sig at være rigtigt hurtigt. Men det er åbenbart hurtigere for Felipe Massa i den anden Ferrari.

Massa har sat en meget hurtig tid og lister nu tilbage til pitten.

Med 5 minutter tilbage, ligger Fernando Alonso til at ryge ud allerede i Q2. I pitradioen hører vi, at han lyder noget opgivende og siger, at Renaulten ikke har greb nok i bagenden af bilen.

Nick Heidfeld har også problemer med sin racer og vælger at gå i garagen, med 3 minutter tilbage. Er Quick Nick allerede på vej ud?

Med 2 minutter tilbage, kører Alonso og Heidfeld ud i et sidste forsøg på at komme videre.

David Coulthard når lige at smadre sin Red Bull-racer, inden tiden udløber. Han slipper uskadt, men bilen er færdig.

Ude efter Q2 er:
Placering Pilot Hold
11 Glock Toyota
12 Button Honda
13 Heidfeld BMW
14 Nakajima Williams
15 Barrichello Honda


Q3
Så er det tid til den altafgørende Q3. 10 minutter er der til at sætte en tid og som det ser ud nu, holder vejret tørt.

10 biler burde komme på benen, men da David Coulthard oprindeligt skulle have været iblandt de ti, vil kun ni biler komme ud.

Efter 5 minutter er det Kimi Räikkönen, der har sat sig på pole, en tid vi nok skal forvente bliver en del bedre.

Kimi forbedrer og Hamilton rykker meget tæt på, men må nøjes med 2. pladsen.

Men så kommer Massa forbi målstregen og tager P1. Kubica er sidste mand der sætter en tid. Men den er kun nok til 5-hurtigste.

Så der ren rød front til Monacos Grand Prix i morgen, med Massa på pole.

Se startgridden til løbet her.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER