• Forside

BMW Saubers hidtil bedste sæson

BMW Sauber F1 Teamet oplever i 2008 ikke kun deres hidtil bedste start på en Formel 1 sæson – BMW Sauber F1.08 er også den mest pålidelige racer i motorsportens kongeklasse.

Af: !Palle Hellemann (ph@bmf1.dk) d. 30/5 2008 klokken 20:05

”For at komme først i mål, må man først komme i mål!” lyder et gammelt Formel 1-ordsprog. Og med pålideligheden skaber BMW Sauber F1-Teamet de optimale forudsætninger for, på et tidspunkt, selv at stå øverst på podiet.

BMW Sauber F1.08 har tilbagelagt 727 omgange i 6 løb. Det er mere end nogen af de andre biler i feltet. De 2 kørere står næsten lige: Nick Heidfeld har kørt 367 omgange, mens Robert Kubica har kørt 360.

Nick Heidfeld foran Fernando Alonso.

Tilsammen har BMW Sauber F1-teamet i de 6 løb tilbagelagt en samlet distance på 3521 km. Sidste år var teamet det næstmest pålidelige team. I 2006 det 3. mest pålidelige.

Denne statistik virker desto mere overraskende, når man tænker tilbage på alle de problemer BMW Sauber F1 havde før starten af sæsonen, hvor de kæmpede en hård kamp for at finde ud af hvad der var galt med bilen. En af de ting, der kom frem var, at der bl.a. var en fejl i hjulophænget.

Men både hvad angår fart, og nu også pålidelighed, er BMW Sauber kommet overraskende godt ud af problemerne.

RELATEREDE NYHEDER