• Forside

Facelift til Montreal

Den famøse Circuit de Villeneuve-bane i Montreal i Canada, opkaldt efter Ferrari-stjernen der døde i 1982, har forud for løbet på næste søndag, undergået en make-over af de store.

Af: (@bmf1.dk) d. 31/5 2008 klokken 15:05

Circuit de Villeneuve-banen, der ligger smukt på Ile de Notre Dame med fantastisk udsigt til downtown Montreal, har forud for løbet næste søndag fået et facelift og vil være klar til begivenheden.

Robert Kubica crashede voldsomt sidste år lige før det lille venstre-knæk, før banen drejer skarpt i hårnålen, og den mur han ramte - og som sendte ham i stumper og stykker helt ned til selve hårnålen - er nu blevet modificeret således, at rammer man muren, vil der ikke ske så alvorlige uheld, som vi så sidste år.

Men en af de andre ting der er blevet ændret på, er en del af banens historie og det gør banen til en kæmpe udfordring for kørerne, nemlig de høje kurbs i svingene.

De høje kurbs i Canada, er med til at give banen et ry for at være hård mod dækkene. Her er det Mark Webber og Robert Kubica i Canada 2007

Det er disse kurbs som gør banen svær at finde det rette setup til, og også dækvalget spiller en uhyre stor rolle, da de slides mere netop grundet de højere kurbs.

Op til løbet den 8. juni er svinget, umiddelbart inden start/mål-langsiden, hvor vi har det berømte og berygtede Wall of Champions, blevet gjort mindre hård, så her kan vi måske forvente lidt mere action bilerne i mellem.

Forvandlingen, der har kostet omkring 22 millioner kroner, indbefatter ligeledes bedre paddock-faciliteter og man har revurderet en del af svingene.

Så det bliver en anden oplevelse for kørerne, når det går løs på søndag.