• Forside

Bakkerud færdig i GP2

En trist nyhed for os danskere, men Christian Bakkerud er færdig i Formel 1-klassens juniorserie GP2. Super Nova har netop, via Autosport annonceret, at den spanske racerkører Andy Soucek overtager Christians sæde resten af sæsonen.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 17/6 2008 klokken 14:06

Andy Soucek kører GP2 resten af sæsonen for Super Nova teamet. Desværre i stedet for Christian Bakkerud, der må sidde resten af sæsonen over på grund af tilbagevendende smerter i ryggen. Dermed er der ingen danskere i GP2.

Christian Bakkerud fik allerede sidste år problemer med ryggen. Selv om det ikke er de samme problemer, så bliver ryggen ved med at give den unge dansker smerter. Senest under den netop afholdte GP2 test på Paul Ricard, hvor Christian kun gennemførte halvdelen af den første testdag.

Christian Bakkeruds uheld i starten af sprintløbet i Monaco

Andy Soucek er til gengæld lykkelig over chancen for at køre resten af sæsonen for Super Nova. Få dage før GP2 sæsonens første løb blev Andy Soucek erstattet hos Giancarlo Fisichellas GP2 FMS International af landsmanden Roldan Rodriguez. Andy Soucek erstattede Christian Bakkerud i den tyrkiske Grand Prix weekend, og ved sidste GP2-weekend i Monaco sad Andy i hans gamle GP2 team David Price Racing.

Ved løbet i Monaco var Christian Bakkerud dog involveret i et startuheld, som ikke forbedrede Bakkeruds muligheder for at komme rygproblemerne til livs.

Sidste store begivenhed Christian Bakkerud havde med Super Nova-raceren var et kapløb ved det netop overståede Air Show på Karup.
Christian Bakkerud deltog i et dragrace mellem hans GP2-racer og en af Forsvarets F16 racere.

Vi krydser fingre for, at Christian Bakkerud kommer tilbage til GP2 i 2009. Gerne mod Trident køreren Kasper Andersen, der håber på at avancere til GP2 næste år.