• Forside

Ny motor, men ingen straf

Kimi Räikkönen stiller højst sandsynligt til start på Silverstone, i den kommende weekend, med en frisk motor i Ferrarien. Men de nye regler, sikre at han ikke vil blive straffet.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 2/7 2008 klokken 13:07


I løbet af sæsonen, har hvert hold en joker til rådighed, som de kan bruge i forbindelse med et motorskifte, hvis de får behov for dette, uden for sekvensen.

For de hold, der måtte opleve at få behov for dette, er det vigtigt for dem, at beslutte om de mener det kommende løb, er det rigtige at vælge at gøre brug af jokeren, eller om de er bange for at det vil ske igen senere på sæsonen hvor det måske er vigtigere for dem at opnå den bedst mulige startposition.

Hos Ferrari er man ret sikre på, at en fejl som Kimi fik på sin motor i Frankrig, næppe vil komme igen, hvorfor man med al sandsynlighed vil stille til start med en frisk motor i England, frem for at løbe den risiko der er forbundet med at genanvende motoren fra det Franske Grand Prix.

Men på nuværende tidspunkt, er den endelige beslutning endnu ikke taget, men det er så godt som sikkert, at Kimi stiller til start med en frisk motor og at han vælger at slippe for straffen, da løbet ligger godt til Ferrari og sandsynligheden for en sejr, derfor er til stede.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER