• Forside

F1 har behov for det britiske Grand Prix

Formel 1 har behov for et Grand Prix i motorsportens hjemland England, og gerne på Silverstone. Det skriver Red Bull Racing køreren Mark Webber i hans klumme på BBC Sport. Det virker også utænkeligt at England ikke er med på kalenderen, men hvert år går snakken omkring løbets fremtid.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 3/7 2008 klokken 13:07

Hvert år rykker Bernie Ecclestone med sablen. England er ikke sikret et Grand Prix på trods af landets motorsporthistorie, og at mere end halvdelen af Formel 1 holdene har base i England. Men det bør de ifølge Mark Webber.

Mark Webber skriver i sin klumme.

”Det er en skam at der altid er diskussioner omkring løbets plads i kalenderen.”

Formel 1 har behov for Silverstone mener Mark Webber.

”Vi har allerede mistet Imola, Suzuka og nogle andre baner. Vi har ikke råd til at miste Silverstone, Monza, Spa, baner af den slags. Vi har behov for et britisk Grand Prix på grund af historien omkring det og hele industrien, der støtter det. Det har dybe rødder.”

“Jeg bekymrer mig ikke så meget om stedet, men Silverstone er sandsynligvis det bedste sted at have det. Den (Silverstone) får altid en masse kritik af Ecclestone, men jeg tog derop for et par uger siden på vej hjem fra Bahrain og jeg var målløs. Alt var top dollar.”

Jacques Villeneuve BMW Sauber F1.06, Silverstone 2006

”Græsset var flot. Flagene var nypressede. Jeg tænkte: Wow, sikke hårdt de prøver. Når det er sagt, så er jeg sikker på, at Bernie ikke bluffet med hans trusler. Det er hans togsæt, og han kan lægge skinnerne, som han lyster.”