• Forside

Bourdais får advarsel

Sebastien Bourdais er i år Formel 1 debutant, men på trods af den manglende Formel 1 erfaring, så er Toro Rosso ikke helt tilfredse med Sebastien Bourdais. Det udløser nu, det man må kalde en advarsel fra Franz Tost.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 11/7 2008 klokken 14:07

Fire gange ChampCar mester, en gang F3000 mester. Sebastien Bourdais’ generalieblad burde være selvskreven til Formel 1, men som mange andre før ham har erfaret, så er F1 og andre klasser ikke det samme. Nu er Bourdais blevet bedt om at finde mere fart.

Ellers bliver 2008 det eneste år med Sebastien Bourdais i Formel 1. Bourdais skal have styr på bilen, så han kan begynde at udleve det potentiale han uden tvivl besidder. STR3 chassiset har en nervøs bagende, hvilket volder Bourdais store problemer.

Sebastien Bourdais har problemer med den overstyrende STR3

Toro Rosso teamchef Franz Tost sagde til det tyske ’Auto Motor und Sport’

”Han (Bourdais) har et problem med den nervøse bagende, når han drejer ind i svingene.”

STR lider af overstyring, og det gør det svært for Sebastien Bourdais, der foretrækker en understyrende bil. Gennem årene i USA har vi oplevet, hvad Sebastien Bourdais kan opnå med selv en problematisk bil, men bilerne udenfor Formel 1 nævnes som regel til at være mere tilgivende og nemmere at redde, når den bliver kørt over grænsen.”

Sebastien Bourdais havde nemmere ved at styre den mere tilgivende og understyrende ChampCar end hans overstyrende STR3 i F1.

Sebastian Vettel, der er Bourdais’ holdkammerat i år bakker Franz Tosts citat op.

”Bourdais foretrækker en bil med mere understyring. Det gør ingen forskel hos mig om der er understyring eller overstyring.”

Bourdais’ redning i Formel 1 hedder sandsynligvis Sebastian Vettel. Den unge tysker skulle være storfavorit til at overtage David Coulthards ledige sæde hos moderteamet Red Bull Racing, og Vettel fik store roser med på vejen, da David Coulthard på et spørgsmål under en pressekonference i sidste weekend svarede, at Sebastian Vettel ville være hans naturlige arvtager.

Et skifte fra holdkammeraten Sebastian Vettel kan sikre Sebastien Bourdais' fortsatte karriere hos Toro Rosso.

Sebastian Vettel er glad for rosen, men det får ham ikke til at køre hurtigere af den grund.

“Jeg er glad for at høre rare ting som dette. Men på den anden side er jeg nødt til at tage rosen stille og roligt for det gør mig ikke hurtigere af den grund.”

Udtalte Sebastien Vettel til tyske ’Focus’.

Franz Tost siger meget kort om Bourdais fortsatte karriere hos STR.

”Han er simpelthen nødt til at finde speederpedalen.”

Senna navnet blev igen fejret i Monaco. Senna navnet er nok det mest sandsynlige navn fra GP2 at finde i Formel 1 i 2009.

Skifter Sebastian Vettel til Red Bull Racing, så må det forventes, at Toro Rosso beholder Sebastien Bourdais for at sikre sig kontinuitet på holdet, og selv om der er mange betalingskørere, der gerne vil i Formel 1, så er der ikke mange, der i år har vist noget exceptionelt.

End ikke fra GP2 klassen, som ellers er den klasse, der har levet flest Formel 1 kørere de sidste par år.