• Forside

Pantano vil tilbage til F1

Giorgio Pantano kørte i 2004 det meste af en sæson for Jordan Grand Prix inden han på grund af sponsorstridigheder blev erstattet af den daværende tredjekører Timo Glock. Siden er fulgt flere år i mindre klasser, men nu vil Pantano tilbage til Formel 1.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 14/7 2008 klokken 07:07

Et GP2 mesterskab skal sikre Giorgio Pantano en billet til Formel 1. Efter fire år udenfor toppen af motorsport har resultaterne i år flasket sig godt for den 29-årige italienske racerkører. Han fører GP2 mesterskabet, men erkender at F1 er for svært at nå.

Til det tyske ’Motorsport Akutell’ siger den mesterskabsførende kører.

”Jeg ved det ikke er nemt. Jeg er italiener, hvilket nu tildags ikke er en fordel fordi de interessante markeder findes andre steder.”

Georgio Pantano fører GP2 mesterskabet i år for hans team Racing Engineering. Billedet er dog fra Pantanos Monza sejr sidste år.

Tidligere var der italienske kørere i overflod i Formel 1. Gennem årene er antallet faldet, og man finder ikke mange italienske kørere i dagens Formel 1. Veteranerne Jarno Trulli og Giancarlo Fisichella er de mest prominente med Vitantonio Liuzzi som outsider i form af tredjekørerrollen hos Force India.

Det er da heller ikke et hold, som Force India eller for den sags skyld det italienske Scuderia Toro Rosso, at Pantano forventer at kurtisere.

”For rigtigt at kunne vise, hvad jeg kan tilbyde, så skal jeg have en plads hos mindst et midterteam, som Red Bull Racing.”

Giorgio Pantano vil tilbage til Formel 1, men det skal være for et hold af mindst Red Bull Racings kaliber.

Timo Glock erstattede Giorgio Pantano hos Jordan, og det lykkedes Timo Glock at komme i Formel 1 igen før Pantano. Det er dog ikke noget, der direkte irriterer Pantano, der ikke er jaloux på den regerende GP2 mester.

”Nej. Jeg er kun irriteret over Formel 1, hvor det er sjældent, at man får en ekstra chance.”