• Forside

Ungarns Grand Prix 1. Frie træning. Massa hurtigst

Så blev det tid til at overvære den første frie træning, forud for sidste løb inden kørernes sommerferie. Ferrari skal ud og bevise, at der ikke er krise, mens Hamilton vil gøre meget for at få sig et hattrick. Weekenden er i gang.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 1/8 2008 klokken 11:08

Traditionen tro, er det Force India der sætter de første biler på banen. Hurtigt efterfulgt af flere af de andre hold. Men ingen vælger at kører mere end en enkelt omgang.

Som vi efterhånden er vant til, skulle der gå over en halv time, inden den første tid blev sat, hvilket var Rubens Barrichello i Honda, der kort efter blev efterfulgt af Jenson Button i den anden Honda. Jenson var markant hurtigere en Rubens, men næppe noget vi skal ligge for stor vægt i.

Efter næsten tre kvarter, kommer så den næste tid. Det er STR piloten Bourdais der sætter en god tid, der er hele 7 tiendedele sekund hurtigere en Buttons bedste tid.

Trulli viser, at venderadius på Toyota raceren ikke er så stor, da han tager en lille snurretur under sit første forsøg på en flyvende omgang.

Kimi Räikkönen begynder efter 46 minutter sin første flyvende omgang, en omgang han lader op til skal være rigtig hurtig, da han vælger at optimere starten på omgangen. Noget tyder også på, at det bliver en god tid, da han allerede i første splittid er mere end et sekund hurtigere end nummer to.
Kimis tid ender da også, med at være 1,3 sekund hurtigere end Trulli, der på nuværende tidspunkt har næsthurtigste tid.

Kort efter, er Felipe Massa også på banen, hvilket giver ham den næstbedste tid. Sølle 4 hundrededele sekund efter Kimi.

Lewis Hamilton skal nu også ud og bevise, at han er klar til at tage sin tredje sejr på stribe og understrege McLarens styrke, men det går ikke helt efter planen og Hamilton placere sig efter de to Ferrarier og Trullis Toyota, på 4. Pladsen.
Kovalainen havde det endnu svære og måtte nøjes med en 6 bedste placering.

Kort efter går det dog godt for Kovalainen, der sætter hurtigste tid og bliver den første der kommer under 1.22.

Med 25 minutter tilbage, har alle været på banen. Der er finsk front, med Kovalainen lige foran Räikkönen, der er efterfulgt af Glock i Toyota.

Efter en tur i pitten, er Kimi igen på banen. Og der er noget der tyder på, at der er skruet den rigtige vej på hans bil, første split er i hvert fald langt hurtigere end Kovalainens tid.
Räikkönen vælger dog at kører i pit, uden at sætte en tid.

Med 18 minutter igen, er Massa ude for at sætte en god tid og i stil med Räikkönen, har en meget hurtig første splittid.
Massa kører den færdigt og sætter sig frem i front og ødelægger dermed den finske front.

Med 15 minutter tilbage af første træning, er det Ferrari, McLaren, Ferrari på de første placeringer. Så der er ikke meget der tyder på, at der er krise hos Ferrari, men McLaren er der også.

Hamilton vil dog være med til at fjerne finnerne fra fronten helt og kører meget hurtigt rundt.
Hamilton sætter hurtigste tid, men få sekunder efter, tager Massa den retur.
Omgangen efter, er Hamilton igen tæt på, men sætter det overstyr i sidste sektor. Det gør Massa ikke og forbedre sin tid yderligere, så han nu er næsten et halvt sekund hurtigere end briten. Super underholdende duel.

Felipe Massa blev i sidste forsøg, første mand under 1.21. Noget af en markant fremgang i forhold til de første tider.

Sutil i Toyota har det godt på den ungarske bane. Han har kørt sig forbi de to finner og er nu med en tid lige under 1.22, oppe på P3.

Mel lige under 8 minutter tilbage, vil Kovalainen gerne bevise, at McLaren gjorde det rigtige, da de forlængede hans kontrakt, ved at gå forbi Hamilton og rykke op på P2. Dog er han nøjagtig et halvt sekund langsommere end Massa.

Kimi Räikkönen er med 4 minutter tilbage, på P6, men er ved at lave om på det. Dog sætter han det overstyr på den sidste del. Der er dog tid nok til at tage endnu en hurtig omgang.

Hos Williams har de det meget svært. Bedste Williams pilot, Nico Rosberg, ligger og roder rundt nede på 16 pladsen, mens Nakajima slutter feltet. Ikke godt for Williams.

Sidste minut er der taget hul på og Hamilton forsøger sig igen. Men en total kikser for briten i sektor to, betyder at han opgiver.
Räikkönen er sidste top pilot, der får chancen for at sætte en tid. Hvilket han gør med stil og kommer op på P2.

Altså ren Ferrari front. Massa suverænt hurtigst.






OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER