• Forside

Kimi nyder sommerferien

Kimi Raïkkönen er en af de kørere, der nyder sommerferien i Formel 1, som de tre ugers pause midt på sæsonen kaldes. Kimi håber, at serien af dårlige løb kan blive brudt og at han kan vende tilbage med fornyet energi i forsvaret af verdensmesterskabet.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 9/8 2008 klokken 05:08

Den regerende verdensmester Kimi Raikkonen byder den igangværende sommerferie velkommen. Efter tre dårlige løb så håber Kimi, at han kan få genstartet sit titelforsvar op til den sidste afsluttende del af sæsonen. Det er tid til at få genopladt batterierne.

Kimi Raikkonen sagde:

”Den korte pause kom på det rigtige tidspunkt. Vi er nødt til at genoplade batterierne efter seks måneder med fuld power, løb og tests, så vi kan være klar til det næste løb og afslutningen på sæsonen.”

Kimi Raikkonen nyder, at man efter at have været på i seks måneder nu kan slappe lidt af.

”Situationen i mesterskabet er ikke så dårlig: naturligvis kan man altid forbedre sig og det er præcis, hvad vi ønsker at gøre. Den ungarnske weekend var ret skuffende. Det eneste positive var resultatet. Hver gang man kan lukke lidt af hullet til den førende, så er det godt. Jeg opnåede flere point end nogen af mine direkte modstandere, hvilket er positivt at tage med til den korte pause.”

”Jeg er taget til Finland for at slappe af; selv om vejrudsigten ikke er så god.”

”Jeg vil ikke benægte, at de sidste par løb ikke er gået som ønsket. Hver gang skete der noget underligt, og det lykkedes os ikke at finde den optimale opsætning til bilen. Vi prøvede at finde et godt kompromis, men det hjalp ikke. Vi er nødt til at få løst problemerne før det kommende løb i Valencia.”

Kimi Raikkonen i Ferrari F2008 raceren, der først har virket ordentligt sidst i løbene. Der var det for sent at køre sig ind i toppen af løbet.

“Tillykke til Heikki Kovalainen med hans første sejr i Formel 1. Han har haft sin del af sort uheld og nu var det så hans tur.”

”Det næste løb bliver kørt på den nye gadebade i Valencia. Jeg kan godt lide nye baner; siden jeg var lille og kørte i kart har jeg altid været hurtig til at lære nye baner at kende. Det vil blive varmt, ligesom i Budapest, hvilket er noget vi (Ferrari) godt kan lide fordi det virker som, at vores bil nemmere tilpasser sig de høje temperaturer.”