• Forside

Hurtige Hamilton hamrende glad

Lewis Hamilton erobrede pole positionen på Spa Francorchamps, og skal holde forrest i søndagens løb. Hamilton udtrykker kæmpe glæde og tilfredshed med - usædvanligt, og næsten som var det løbssejren, der var hjemme.

Af: !René Vium (rv@bmf1.dk) d. 6/9 2008 klokken 16:09

”Dagen i dag var helt perfekt for mig”, jublede Hamilton kort efter, han steg ud af bilen. Den gode kvalifikation var britens 11. pole position i karrieren, men nok én af dem, han har udtrykt mest glæde ved.

”Jeg er virkelig glad for alle de 3 kvalifikationsomgange, jeg kørte. Det er altid en stor tilfredsstillelse, når man kører én hurtig omgang, og siden kan se alle andre kæmper for at slå én. Teamet eller jeg lavede ingen fejl i dag” fortæller Hamilton.

Hamilton fortæller i øvrigt, at han eksperimenterede lidt i kvalifikationen, som nok fortæller lidt om det overskud han og teamet har lige nu. I Q2 valgte han nemlig at lade dækkene med den hårdere kompound blive på bilen, som ellers var en anelse langsommere end dækket med den blødere kompound, hvorfor alle andre i topstriden netop brugte dette dæk.

Lewis Hamilton - kommer han først over målstregen imorgen?

Trods det langsommere dæk var han alligevel næst hurtigst af alle. Kun hans teamkammerat Heikki Kovalainen var hurtigere. Også de 2 Ferrari-racere var endda langsommere på de hurtigere dæk.

Hamilton glæder sig naturligt nok til i morgen, når det belgiske grand prix skal køres, og fortæller faktisk, at han føler sig bedre tilpas end nogensinde før, dagen inden løbet!

”Jeg har det rigtig godt, og atmosfæren i teamet er helt suveræn. Det er beviseligt, når jeg tænker tilbage på vores forrige løb i Valencia, og nu føler mig bedre end nogensinde tidligere. Jeg føler mig komfortable i bilen, og har ikke svært ved at smile”, slutter Hamilton.