• Forside

Flove Williams

”Resultatet er mere end skuffende, det er flovt.” – Dette var ordene fra teamejer Sir Frank Williams oven på Williams teamets pauvre kvalifikation. Nu bliver der i stedet fokuseret på 2009, så man ikke kommer til at opleve lørdagens skuffelse igen.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 7/9 2008 klokken 05:09

Når man tænker på Williams teamets resultater med både kører- og konstruktørmesterskaber i massevis, så er det svært at se, at det er det samme team som nu ligger og kæmper for at komme videre til Q2 i kvalifikationen. Flovt kalder teamejer Sir Frank Williams det.

Det blev kun til plads 15 og 19 for det gamle hæderkronede Williams team. Selv om holdet vidste, at Spa-Francorchampsbanen ikke er optimal for FW30, så havde ingen forventet, at det stod så slemt til.

Nico Rosberg sagde

”Jeg havde ikke forventet, at vi skulle halte så meget i kvalifikationen i dag. Selv vi vidste, at Spa ikke ville være den bedste bane, at være så langt tilbage er uventet og meget skuffende. Min bil var ok balancemæssigt, men der var en seriøs mangel på grip, hvilket gjorde, at jeg ikke kunne køre stærkere.”

Nico Rosberg på Spa

Kazuki Nakajima hørte vi over pitradioen tabte mere end et sekund på banens anden sektor. Problemet med grip var igen skyld i det store tidstab.

”Jeg følte bilen var bedre under træningen i morges på trods af, at de tørre konditioner under kvalifikationen gjorde banen bedre, men da vi først startede kvalifikationen kunne jeg ikke finde noget grip og jeg er stadig ikke i stand til at forstå hvorfor.”

Kazuki Nakajima på Spa

Det var ikke til at se, at FW30 chassiset havde flere opgraderinger på bilen denne weekend. Der kommer måske nogle enkelte opgraderinger til de sidste løb, men ellers siger Frank Williams, at fokus er rykket til 2009.

”Jeg håber vi vil se bedre ud der. Vores fokus er på 2009.”

Løbene på Spa kan på grund af det ustadige vejr byde på et par overraskelser, men det er svært at forestille sig, at Williams kan avancere så meget, at de kan sige, at weekenden alligevel endte godt.