• Forside

Heidfeld gamblede og vandt

.. en 3. plads i det belgiske grand prix. BMW-Sauber og Heidfeld gamblede med et ekstra pistop 2 omgange før, hvor tyskeren fik intermediatedæk på. Denne satsning gav ham muligheden på bare 2 omgange at køre sig 4 placeringer op.

Af: !René Vium (rv@bmf1.dk) d. 7/9 2008 klokken 19:09

Mon det også kan forlænge hans F1-karriere?

Heidfeld er måske den mest pressede F1-pilot lige nu, så det fremragende resultat for BMW-Sauber kommer på rette tidspunkt, og i øvrigt efter at Heidfeld først distancerede hans teamkammerat Robert Kubica i lørdagens kvalifikation, og altså også siden, i selve løbet.

BMW-Saubers sportschef Mario Theissen fortalte inden løbet, at teamet endnu ikke har besluttet sig for teamets kørerbesætning i 2009, og alle ved at det mest drejer sig om Nick Heidfelds faste F1-sæde, som er i fare. Det erkendte Heidfeld således også op til den belgiske weekend. Theissen udtaler sig dog ikke så direkte.

”Vi afventer lidt endnu med at foretage en beslutning”, fortalte Theissen inden løbet på Spa Francorchams. ”Vi har ofte tidligere valgt at annoncerer vores kørerbesætning for det følgende år i august måned, men har altså i år valgt at afvente det lidt”, fortæller Theissen.

”Det gælder jo ikke om at være de første til at annoncere dette, men om at foretage den rette beslutning.”

Om Heidfelds overraskende 3. plads på Spa kan sikre ham et år mere hos BMW-Sauber er uvist, men den umiddelbare glæde var tydelig at se på Heidfeld på podiet og på den efterfølgende pressekonference.

”Det var en alt eller intet situation”, fortæller Heidfeld om valget af dækskiftet til sidst. Heidfeld fortæller, at han gennem det meste af løbet hang bag andre biler, og især Kubica og Vettel.

Om de sidste par gode omgange fortæller tyskeren: ”Da det begyndte at dryppe lidt, fik jeg tanken om at skifte til andre dæk. Teamet spurgte om jeg virkelig mente det, og det viste sig at være det helt perfekte valg.”

Og han fortæller endvidere, at da han kom ud på banen igen, lå han ganske alene, og slet ingen biler kunne anes forude. De andre kørte dog på deres rene tørvejsdæk, og på sidste omgang kunne Heidfeld ret let overhale flere af konkurrenterne foran.

Man så dog på Tv-billederne, at Vettel kæmpede ret hårdt for sin position, og de 2 kørte helt tæt og dæk mod dæk. Heidfeld trak dog det længste strå, og kørte 3. pladsen hjem.