• Forside

Hamilton straffet, Massa ny vinder

Det lignede en flot sejr til Lewis Hamilton, men Felipe Massa endte alligevel med at vinde løbet i Belgien. En protest fra Ferrari gav Lewis Hamilton en 25 sekunders straf efter løbet, og dermed er den kun to point mellem Felipe Massa og Lewis Hamilton.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 7/9 2008 klokken 19:09

En kontroversiel afgørelse var afgørende for løbsresultatet i Valencia. To uger senere er det på ny en kontroversiel afgørelse, der afslutter den belgiske Grand Prix-weekend. For to uger siden gik Felipe Massa fri efter en episode i pitlanen. I dag blev Lewis Hamilton straffet efter en episode i den sidste chikane på Spa.

Lewis Hamilton er efter en protest fra Ferrari blevet tildelt en 25-sekunders tidsstraf efter løbet i form af en post-race gennemkørselsstraf. Episoden opstod, da Lewis Hamilton fik fat i Kimi Raikkonen sidst i løbet, og angreb. Kimi forsvarede sig og Lewis Hamilton valgte at skære chikanen, da Kimi optog den almindelige plads på banen.

Podiet på Spa-Francorchamps. Lewis er stolt over at tage sejren på denne 40 årsdag for McLarens første sejr

Velvidende at en skæring af chikanen ville betyde en straf, hvis han ikke overlod det indtjente til Kimi Raikkonen lod Lewis sig falde tilbage bag Kimi igen. Lewis beholdt dog farten og slipstreamede og siden udbremsede Kimi Raikkonen ind i La Source-hårnålen. Her blev Lewis Hamilton ramt af Kimi Raikkonen, men begge biler kom uskadte igennem svinget.

McLaren var hurtige til at spørge FIA’s tekniske chef Charlie Whiting om overhalingen var legal, og McLaren var i den tro, at overhalingen var gyldig. Ron Dennis udtalte kort efter løbets afslutning.

”Naturligvis kan Charlie kun komme med sin mening fordi han ikke er en af stewardsene, men han mente, at vi umiddelbart havde overholdt reglerne. Charlie er naturligvis en vigtig mening at have.”

La Source hårnålen gav som altid masser af action

Lewis Hamilton følte heller ikke, at han havde gjort noget forkert og sagde under pressekonferencen, at

”Han (Kimi) pressede mig ud. Jeg forstod, at jeg måtte lade ham komme forbi, så jeg lod ham komme forbi.”

Humlen er her, at havde Lewis Hamilton ikke skåret chikanen, så ville han ikke have haft den udgangsfart, der lod ham udbremse Kimi Raikkonen.

De 25 sekunders tillægsstraf degraderede Lewis Hamilton fra sejren til plads 3. Fernando Alonso sluttede 28 sekunder efter Lewis i løbet, så han opnåede ikke den podieplads, som ellers ville have været velfortjent. Lewis Hamilton må nu se sin to points forøgelse i mesterskabet til et tab af fire point, så der nu kun er to point mellem Lewis Hamilton i front og Felipe Massa på plads 2.

Længere nede i feltet blev Timo Glock også tildelt en 25 sekundersstraf efter løbet. Det skete fordi Timo Glock blev dømt for at have overhalet Mark Webber under gult flag, og det medførte at Mark Webber endte på den sidste pointgivende placering i løbet.

Endnu er resultatet af løbet ikke officielt, og ændringerne har pt heller ikke fundet sted på FIA’s hjemmeside, og mon ikke man kan forvente, at McLaren appelerer stewardsenes beslutning.

Om ikke andet så er der lagt ekstra i kakkelovnen forud for næste weekends italienske Grand Prix på Ferraris hjemmebane.