• Forside

McLaren vil appellere

Var det fair at Lewis Hamilton fik tildelt en 25 sekunders tidsstraf efter løbet for at have skåret den sidste chikane, og siden overhalede Kimi Raikkonen ind i La Source hårnålen? Svaret afhænger nok af hvilken farve holdet man holder med kører med. McLaren har dog valgt at appellere stewardsenes afgørelse.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 7/9 2008 klokken 21:09

McLaren har ikke overraskende valgt at appellere de belgiske stewards afgørelse, der sendte Lewis Hamilton fra plads et til plads 3 i løbet og måske endnu mere vigtigt reducerede britens forspring til Ferrari-køreren Felipe Massa. McLaren mener ikke, at de gjorde noget galt. Det bekræfter deres data dem i.

En gennemgang afLewis Hamiltons data har fået McLaren til at appellere Lewis Hamiltons straf. Ifølge McLaren lavede Lewis Hamilton rigtig nok en fejl, da han skar chikanen i stedet for at påkøre Kimi Raikkonen, men Lewis Hamilton betalte så rigeligt tilbage for sin fejl .

Første sving i årets GP

En hastighedsdifference på hele 6 km/t over målstregen bekræfter dette. Derfor kunne Lewis Hamilton ikke have opnået nogen hastighedsforøgelse ved at skære chikanen, og det har derfor fået McLaren til at appellere. Det bekræfter en talsmand fra det engelske hold.

”V har kigget på alle vores og også fremlagt det til FIA stewardsene. Det vidste, at efter at have løftet (foden fra speederen) var Lewis 6 km/t langsommere end Kimi over målstregen, da de passerede start/mål-linien.”

”Efter at have overladt føringen til Kimi, genplacerede Lewis sin bil, trak over og ind bag Kimis højre side og udbremsede ham ind i hårnålen. Baseret på disse data har vi ingen anden mulighed end at registrere vores appel.”

La Source hårnålen

Indenfor otte dage skal McLaren have afleveret en skriftlig bekræftelse på deres appel, som siden vil blive behandlet af FIA i appeldomstolen. Ifølge Autosport er det dog ikke sikkert, at McLaren kan appellere en gennemkørselsstraf, så derfor skal appeldomstolen først beslutte om appellen er gyldig eller ej.

Noget Lewis Hamilton tror han godt kender svaret på. Til journalister udtalte Lewis efter løbet, at

”Det her er motorløb og hvis der kommer en straf, så er der noget galt. Men I ved, hvordan de er (FIA’s stewards), så vi får se.”

Lewis Hamilton siger selv, at han oplevede episoden på denne måde.

“Jeg gav ham nok plads, mens han forøgede sin hastighed ind i svinget, og tvang mig til at køre så bredt som jeg overhovedet kunne.”

”Jeg accelererede, så jeg ikke mistede for meget afstand fordi det ville ikke være fair. Jeg ønskede ikke at vente på, at han var fløjet forbi mig fordi vi stadig kørte race. Jeg kunne se ham accelerere og jeg vidste, at ’ok så er det i orden’, så jeg begyndte at accelerere, men langsomt. Jeg mener ikke, at jeg gav fuld gas, jeg ventede på, at han accelererede forbi mig, hvilket han gjorde.”

”Det var en god kamp og jeg mener ikke, at der blev gjort noget forkert her.”

Lewis Hamilton virker dog ikke til at tro på, at McLaren får noget ud af appellen. Trods alt må man sige, at FIA’s afgørelser sjældent går imod de røde.