• Forside

Hamilton straffet – Massa kåret som vinder!

Lewis Hamilton er tildelt en straf på 25 sekunder i duellen med Kimi Raikkonen, hvor briten bliver dømt for at drage fordel af at tage en genvej gennem sidste sving. En meget kontroversiel dommerafgørelse, som forventes bliver appelleret af McLaren.

Af: !René Vium (rv@bmf1.dk) d. 7/9 2008 klokken 19:09

Umiddelbart var situationen, at Raikkonen og Hamilton kørte side om side ind i sidste sving til opløbsstrækningen, og med Hamilton som den angribende kører med umiddelbart den hurtigste bil i situationen. Raikkonen forsvarede sig ved at bremse meget sent, og lod ikke noget plads være tilbage i kurven til Hamilton.

Hamilton havde 2 muligheder – enten at standse bilen helt og rette op, og derved miste meget (alt?) og muligheden for en sejr, da det skete 3 omgange før løbets slutning, eller at fortsætte gennem kurven.

Hamilton valgte det sidste og drog i første omgang gavn af genvejen, og kom ud foran Raikkonen, men han valgte klogt i at lade Kimi kører foran ham igen, da det så utvivlsomt var blevet til en straf. Hamilton valgte så dernæst, at overhale finnen i næste sving på mere reel vis.

Løbsjuryen har dog utvivlsomt ment noget andet, og at fordelen var større, og gjalt helt ned til næste sving, at der var flere fordele, hvorfor de har dømt en straf til en helt sikkert bitter Hamilton.

Løbets resultat er så følgende: Vinder bliver Felipe Massa, Ferrari; toer bliver Nick Heidfeld og treer blev så Lewis Hamilton med straffen på de 25 sekunder.

I den samlede stilling betyder det yderligere at Hamilton kun er 2 point efter Hamilton, og er i den grad en skærpelse af spændingen i F1.

Følg sagen, som der helt sikkert vil blive skrevet en masse om i de nærmeste dage.