• Forside

Ferraris Mugello test

Mens de fleste andre teams var taget til Jerez for at teste havde Ferrari i stedet valgt at tage til Mugello for at teste alene. Her testede Luca Badoer onsdag, Kimi Raikkonen torsdag og Felipe Massa fredag. Lørdag er der race på Mugello.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 20/9 2008 klokken 11:09

Efter tre dages test på Mugello er der nu en afdeling af det italienske Ferrari F430 Challenge mesterskab og køretræning til de alt for rige millionærer, som har fået fat i en af de eksklusive Ferrari FXX racere. Denne uges vejr over Mugello var ikke meget anderledes det vi oplevede på Monza i sidste weekend.

Det vil sige masser af regn og skyer, men også noget solskin. Luca Badoer sad bag rattet onsdag, hvor den italienske racerkører testede aerodynamiske komponenter og forskellige opsætninger til de sidste fire løb i årets mesterskab.

Luca Badoers bedste tid blev 1.21.010 efter de 66 omgange.

Torsdag overtog Kimi Raïkkönen F2008 raceren. Kimi fortsatte med at teste aerodynamiske elementer. Efter 79 omgange var Kimis bedste tid 1.21.079.

Torsdag kørte Felipe Massa shake down test af de tre F2008 chassiser, som skal med til de fjernøstlige baner. Det skete på Fiorano. Samme aften tog Felipe Massa til Mugello, hvor han fredag overtog F2008 raceren.

Luca Badoer tester Ferrari F2008 på Mugello

Felipe Massa havde det dårligste vejr af de tre testdage på Mugello. Han kørte 98 omgange, men fik kun en bedste tid på 1.23.618 på grund af vejret.

”Denne session har været meget nyttig. Kimi og Luca var i stand til at køre i det tørre, mens jeg oplevede det våde, og givet at der en chance for at vi kan opleve de samme betingelser i de kommende løb, så var det ikke en dårlig ting. ”

“Vi har gjort et godt stykke arbejde og jeg føler mig klar til det kommende Singapore Grand Prix. Afslutningen på mesterskabet vil være tæt og det bliver vigtigt ikke at lave nogle fejl nogle steder.”

RELATEREDE NYHEDER