• Forside

Hamilton i retten

Så er det i dag, at Lewis Hamilton og McLaren skal møde for retten i Paris, for at forsøge at omstøde den 25 sekunders straf, briten fik i Belgien, der sendte ham ned fra 1. pladsen til 3. pladsen.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 22/9 2008 klokken 14:09



Der er nok ikke mange der er i tvivl om, at Lewis Hamilton havde et markant bedre løb på Spa end Felipe Massa, og derfor syntes at straffen mod Hamilton var for hård, men om afgørelsen var rigtig er der nok en del mere tvivl om.

Da Formel 1 feltet var samlet sidst på Monza, havde de et kort møde, der var lavet på baggrund af hændelsen, hvor de blev enige om at nedfælde, det de allerede mundtligt var enige om, på papir, nemlig at man ikke måtte overhale i svinget efter man havde skåret en chikane.
Det er nu en nedskrevet regel, så der er ikke længere noget at komme efter, uanset om alle kan se, at man er den hurtigste mand på banen eller ej.

Med den viden i baghovedet, så er det svært at se hvordan Hamilton kan slippe for den straf han fik på Spa. Alle er enige om at han var klart hurtigere end Kimi Räikkönen, eller for den sags skyld alle andre i feltet, men Hamilton overhalede netop i det første sving, efter han havde været nød til at kører gennem chikanen, altså mod deres egne regler.

Så er der så spørgsmålet om straffens størrelse. Det var en meget hård straf, da han gik fra en sejr til en tredjeplads. En straf der i sidste ende kan koste ham mesterskabet som følge af mangel på sejre, men lad os ikke håbe den kommer så langt ud.

Om alt er, så vil vi kende afgørelsen senere i dag, inden Formel 1 feltet tager til Singapore for at kører Formel 1 om aftenen på denne helt nye spændende bane.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.