• Forside

Vettel jagtes af mange teams

Kæmpetalentet Sebastian Vettel er en ”jaget” mand, efter hans sejr i det italienske grand prix på Monza i sidste måned. Vettel betragtes af mange som et af F1-feltets største talenter.

Af: !René Vium (rv@bmf1.dk) d. 6/10 2008 klokken 15:10

Det er Red Bulls ejer Dietrich Mateschitz, som fortæller, at det unge tyske talent jagtes af det halve F1-felt. Sejren og gennembruddet er sket i den beskedne Toro Rosso-racer, hvilket kun har bekræftet det kæmpe talent Vettel besidder.

Mateschitz og Red Bull-teamet har længe vidst dette, hvorfor de for måneder siden, og fra næste år, har valgt at flytte ham fra lillesøster-teamet Toro Rosso til det større Red Bull-team. Begge teams er under Mateschitz´s ejerskab, men Red Bull er det største team på alle måder, dog man i år ikke rigtig kan se det på resultattavlen. Vettels sejr nemlig, betød at Toro Rosso overhalede storbroder-teamet Red Bull i konstruktørernes mesterskab.

Det mener Mateschitz ændrer sig fra næste sæson, og her spiller Vettel en væsentlig rolle.

Sebastian Vettel har allerede testet for Red Bull, selvom han er statdig er Toro Rosso-kører

Den 21-årige gut blev på Monza F1-historiens yngste til at sætte sig på startgriddens førsteplads, og til at vinde et F1-løb. Her flere uger efter får han stadig masser af roser for sin kunnen og bliver af mange kaldt en kommende verdensmester.

Mateschitz er derfor også nødt til at producere en langt bedre Red Bull-racer til næste sæson, hvis teamet skal formå at holde Vettel i egne rækker, ellers er risikoen for, at han forsvinder til et af de helt store teams ganske stor.

Til den østrigske avis ”Salzburger Nachricten” fortæller Mateschitz: ”Det halve F1-felt er ude efter Vettel, men Sebastian har ingen tanker om at forlade Red Bull – heller ikke jeg. Han er som en del af vores familie.”

”Vi bliver utroligt skuffede, hvis han alligevel skulle vælge at forlade os. Han har dog fortjent at kører i den rigtige og én af de bedste biler, og i et af de bedste teams, og det er også hvad vi er forpligtiget til at give ham hos Red Bull Racing i næste sæson.”

Til spørgsmålet om Red Bull kan skabe sådan bil, der kan vinde løb, svarer Mateschitz overbevisende oprigtig: ”Ja – det tror jeg faktisk vi kan. Det bliver en helt ny bil, som Adrian Newey (red: chefdesigner hos Red Bull) har garanteret har en stor mulighed for at én af de bedste.”