• Forside

Williams testkører vinder F3 Euro Series

Nico Hülkenberg vandt i lørdags dette års F3 Euro Series mesterskab på den permanente Bugatti-bane på Le Mans. Det skete med 3 runder tilbage af mesterskabet, og det på trods af, at Nico sluttede på plads 24 i lørdagens løb.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 8/10 2008 klokken 11:10

Nico Hülkenberg kan nu tilføje F3 Euro Series mester til hans flotte c.v., hvor der i forvejen står Williams F1 testkører, Formel BMW ADAC-mester og A1 Grand Prix mester. Lørdag vandt han dette års F3 Euro Series mesterskab, og Hulken har også fået forlænget sin testkørerkontrakt med Williams F1.

Nico Hülkenberg på Le Mans Bugatti banen

På den permanente racerbane Bugatti sluttede Hulken på plads 24, mens holdkammeraten Jules Bianchi vandt sit første løb. ART holdet, som Nicolas Todt er delejer af har vundet de sidste 5 F3 Euro Series mesterskaber.

Nico Hülkenberg sagde efter at have sikret sig titlen.

”Det er lidt underligt at vinde titlen, når man slutter på plads 24, men sådan er det. Jeg skal lige have et stykke tid til at forstå, at jeg faktisk er mester i F3 Euro Series. At være den første tysker, der vinder verdens stærkeste juniorløbsserie er stort.”

Nico Hülkenberg fejrer sit mesterskab med ART holdet, og førstegangsvinder Julian Bianchi

Holdkammeraten Jules Bianchi fra Frankrig tog sin første sejr i det løb, og sejren var speciel på flere måder end, at det var den første.

”Jeg er meget glad for, at min første sejr i F3 Euro Series kommer på en bane, der har stor betydning for min familie. For 40 år siden, næsten på denne dato, vandt min onkel Lucien Bianchi 24-timersløbet her. Min første sejr skulle være kommet for lang tid siden. Nu er mit mål at slutte runner-up i mesterskabet.”

Om Nico Hülkenberg i 2009 skal være andet end testkører for Williams F1 vides ikke endnu, men det er Williams teamet, der står for udviklingen af de kommende F2 chassiser, og der er samtidig GP2 mesterskabet han kan avancere til.