• Forside

Canada exit skaber vrede

Nyheden omkring Canada´s exit af F1-kalenderen, har skabt forvirring og vrede blandt organisatorer og fans af sporten verden over.

Af: (@bmf1.dk) d. 8/10 2008 klokken 12:10

"Vi vil høre fra folkene fra Grand Prix´et, hvad årsagen er", lyder beskeden kort fra Jean Charest, der er premiereminister i Quebec-provinsen. Han har sammen med officielle arrangører af begivenheden, udtrykket forundring over beslutningen om at tage løbet af kalenderen og vil nu stå skulder mod skulder, for at kræve et svar.

Nyheden ramte ikke bare arrangørerne, men også race-fans over hele kloden som en bombe og WMSC, World Motor Sports Council, har endnu ikke givet nogen officiel forklaring på hvorfor det er sket. Til stor irritation for mange.

"Arrangørerne af det Canadiske Grand Prix, har gennem medierne hørt nyheden om fjernelsen af Canada´s Grand Prix fra 2009 kalenderen," står der i den korte besked fra arrangørerne.

"Derfor vil der ikke blive udsendt nogle kommentarer, før der er talt med de interesserede i sagen, Formula One Management(FOM) og Fédération Internationale de l´Automobile(FIA)."

Løbet har været afholdt på banen, der er opkaldt efter Gilles Villeneuve, siden 1987, og mange fans mener, at beslutningen viser manglende respekt for vigtigheden af netop dette løb.

I et interview i Radio-Canada, udtaler borgmesteren for Montreal, Gérald Tremblay, at nyheden vil koste byen op mod $75 millioner, eller godt 450 millioner danske kroner i tabte indtægter. Tremblay vil nu kontakte Normand Legault, arrangøren af løbet, for at se "hvad vi kan gøre."

Legault udtalte i 2006, at en aftale var indgået med Bernie Ecclestone, og løbet havde en fast plads til og med 2011.