• Forside

Alonso tror på tre i træk

Efter sejre i Singapore og Japan, så vil Fernando Alonso nu gå efter sejren i Kina. Et ikke helt urealist mål siger Fernando Alonso. Ingen havde forventet, at Alonso ville vinde de to sidste løb, og med den spændte kamp mellem mesterskabskandidaterne er det ikke helt umuligt.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 15/10 2008 klokken 11:10

To sejre i træk til Fernando Alonso og Renault har givet det tidligere mesterhold blod på tanden. Efter at have kørt sig til sejren i Fuji så går Renault nu efter sejren i Shanghai. For mens Renault godt nok har en fjerdeplads i konstruktørernes mesterskab af forsvare, så siger man jo at det bedste forsvar er et angreb.

Fernando Alonso siger om hans kommende angreb på det ternede flag i Kina, at

”Vi så i Fuji, at vores performanceniveau var ganske fornuftigt sammenlignet med Ferrari og McLaren, så vi føler at alt vil er muligt igen denne weekend – et podieplacering eller sejren.”

Alonso vil i Kina gå efter at få en ny pokal med hjem

“Hele holdet er meget motiverede efter vores to sejre i Singapore og Fuji, og vi vil gøre alt, der er muligt for at få endnu et stærkt løb. Jeg kan slet ikke vente med at komme tilbage i bilen denne weekend, da det er et meget interessant sted at køre Formel 1.”

“Jeg synes banen giver mange gode udfordringer for bade kørere og ingeniører. Den er bygget op af langsider, high-speed sving, men også nogle langsomme sving. Igen handler det om at finde et kompromis med opsætningen, så man finder en balance med bilen der gør den stabil i svingene med masser af downforce og stadig har masser af langsidefart for at kunne forsvare eller angribe på langsiderne.”

I denne weekend vil vi være tilbage til de almindelig sorte dæk

“Det vil vi koncentrere os om i fredagens træning.”

Skulle kampen mellem McLarens Lewis Hamilton og Ferraris Felipe Massa gå hen og blive “personlig”, så vil Fernando Alonso være der til at samle op, hvis Heikki og Kimi igen laver fejl.