• Forside

Ingen Formel BMW finale i år?

BMW har de sidste mange år haft deres egen mærkeserie Formel BMW kørende i flere forskellige kontinenter. F BMW Europe har fulgt flere europæiske F1 løb. I USA har de deres egen serie. Det samme i Asien. De mødes sidst på året i en finale, der kårer verdens bedste F BMW kører. Bare ikke i år.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 16/10 2008 klokken 11:10

Årets Formel BMW verdensfinale skal efter planen køres på den gamle, men moderniserede Formel 1 bane Autodromo Hnos Rodriguez. En bane som der de senere år er kørt alt lige fra A1 Grand Prix, Grand-Am, ChampCar og Nascar Nationwide løb på. Ifølge en mexikansk avis er finalen i år dog aflyst, og et FIA medlem er involveret i aflysningen.

FIA forstår i år at bringe sig selv i søgelyset. Deres medlemmer eller udøvere i form af løbsstewards har skabt mange kontroverser i år. Mærkelige domme, prostitutionsskandaler, og hvis det næste jeg skriver er et udtryk for tilstanden hos FIA, så er det godt korrupt.

Michael Christensen er en af de kørere, der går glip af en F BMW verdensfinalen, hvis den bliver aflyst

Det drejer sig om FIA medlemmet Jose Abed, der er vicepræsident i FIA. Hans familie styrer den mexicanske bane Puebla, der bruges i FIA WTCC mesterskabet. Banen kører på dispensation, da den ikke lever op til FIA’s normalt skrappe krav til sikkerhed.

Familien Abed forsøger at få flyttet F BMW verdensfinalen fra banen i Mexico City, der drives af familien Suverville til den Abed-familiestyrede bane i Puebla. Abed familien og Suverville familien ligger i intern strid omkring motorsportsarrangementer i Mexico, og det forlyder i den mexikanskeavis ’Reforma of Mexico City’, at Jose Abed vil bruge sin FIA indflydelse til at tvinge finalen væk.

Men indtil videre er der intet der tyder på, at BMW selv er interesseret i at flytte finalen fra Mexico City til Puebla. Tværtimod for BMW har planlagt at komme med deres BMW F1 Road Show til banen. Derfor tyder meget på, at BMW hellere aflyser finalen i år end afvikler den på Puebla banen.

En nyhed der er trist på flere måder. Et ledende FIA medlem er involveret i striden, og så er den europæiske F BMW mester faktisk den mexikanske kører Esteban Gutierrez, der kunne vinde verdensmesterskabet på hjemmebane.