• Forside

Renault, Honda og Toyota må forbedre deres motorer

De tre motorleverandører Honda, Toyota og Renault har alle fået tilsagn fra FIA om, at de vil få lov til at opgradere deres motorer til 2009 for at få dem op på niveau med BMW, Mercedes og Ferrari. De får dog ikke frie tøjler til dette.

RS27 V8 motoren . Copyright Renault Sport

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 16/10 2008 klokken 12:10

Honda og Renault har bekræftet det, mens Toyota endnu ikke officielt har bekræftet, at de får lov til at opgradere deres motorer for at udligne forskellen til de tre stærke motorer fra Ferrari, Mercedes og BMW. Det er dog ikke helt ligetil og enhver ændring skal godkendes af FIA.

Flavio Briatore, Renault teamchefen udtalte til den spanske avis El Pais, at

”Vi skal præsentere projektet til FIA med alle de ændringer vi ønsker at foretage, og de skal så godkende dem.”

”I år har vi været det hold, der har forbedret vores bil. Men forbedringer af vores motor vil vi i 2009 have en kanon single seater.”

Flavio Briatores Renault team er det ene af tre motorleverandører, der får mulighed for at opgraderes deres motor til 2009 sæsonen.

Nick Fry, Hondas teamchef bekræfter, at Honda også har lov til at opgradere deres motorer.

”For nogle, som McLaren, Ferrari og BMW, er det nok ikke nødvendigt. Men ja, jeg kan bekræfte at vi har lov til at gøre det.”

Hvis vi kan få motorerne til at yde mere ens, så vil vi komme noget nærmere jævnbyrdighed mellem holdene og mere fokus på chassisudviklingen. Som det er lige nu, så er der på en bane som Monza flere tiendedele forskels på langsiderne i form af hestekræftdifferencen mellem motorerne.