• Forside

Ny portugisisk bane åbner med et brag

Den nye bane i Portugal Algarve Motor Park åbner godt nok officielt søndag den 2. november, men først i midten af december kommer den storstilede åbning. Der vil foreløbig McLaren og Honda teste på den nye moderne bane, der er FIA-godkendt til Formel 1 brug.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 26/10 2008 klokken 16:10

McLaren var de første, der bekræftede at de vil teste på den nye racerbane i Portugal ’Algarve Motor Park’. Nu har Honda også offentliggjort, at de vil teste på banen. Ferrari skulle gå med de samme tanker, og de resterende teams overvejer også den nye bane.

Banechefen Paulo Pinheiro var lykkelig, da banen blev godkendt af FIA. Det betød nemlig, at den 200 mio euro dyre bane så kan bruges til afvikling af ikke bare Formel 1 tests, men også kan bejle til en plads i en fremtidig Formel 1 kalender. Banen har endda en feature man tit joker om, men som man aldrig ser.


Algarve Motor Park


Banen har et high-tech sprinkleranlæg, så man kan simulere regnvejrssituationer i regnvejr, og med tanke på hvordan en pludselig regnskylle kan ændre et statisk Formel 1 løb til et neglebidende et af slagsen, så kan man kun forestille sig, hvad en pludselig regnskylle kan betyde på denne bane. 35 graders varme, skyfri himmel og biler på regnvejrsdæk.

Til den lokale avis ’The Redisent’ udtalte Paulo Pinheiro, at

”Det er meget vigtigt, at Formel 1 bilerne vil køre på banen fordi F1 er højeste indenfor motorsport, og det er meget vigtigt stempel at få. Stemplet der bekræfter at vi overholder F1 standarderne.”
”Vi har gjort vores del; det var at bygge et topklassefacilitet, der er klar til at modtage F1. At få et F1 løb eller ej er ikke noget vi kan bestemme eller gøre så meget ved.”

Ud over interessen fra Formel 1 holdene, så skulle arrangørerne af Le Mans-serien, A1 Grand Prix, FIA GT sportsvognsmesterskabet og Superbike-mesterskabet være interesseret i at afvikle løb på banen.

McLaren og Honda tester på banen fra den 15. til den 17. december.