• Forside

Intet pointsystem i 2009?

Hvem er den rigtige verdensmester? Ham med flest point eller ham med flest sejre? Ifølge sportskanalen Setanta Sport vil Bernie Ecclestone foreslå en nedlæggelse af pointsystemet i kørernes mesterskab. I stedet for point vinder kørerne medaljer.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 27/10 2008 klokken 16:10

Lewis Hamilton vinder VM denne weekend fordi han kører defensivt og holder sig fra ballade med Felipe Massa, og slutter det brasilianske Grand Prix indenfor de syv points margin han har til Felipe. Rent ud sagt kører Lewis et kedeligt løb.

Det siger Bernie Ecclestone, og det vil han gerne have ændret.

Ifølge Setanta Sport har Mr. Formula One udtalt til avisen ’Mail on Sunday’:

”Problemet med næste løb er, at Hamilton dårligt nok behøver at gøre noget. Jeg ville meget hellere, at han og Massa racede for at sikre titlen. Det handler om racing. Der er ikke nok af det i de her dage, og jeg ønsker, at det bliver ændret.”

Bernie Ecclestone vil have kamp om sejrene og mesterskabet. Gerne med rygende dæk.

“Jeg kritiserer ikke Hamilton på nogen måde. Han har kørt klogt, men sandheden er, at han ikke prøvede at vinde i Valencia eller Singapore, og det er forkert.”

VM skal i stedet afgøres af køreren med flest sejre, og i stedet for 10, 8 og 6 point til top 3, så vinder de henholdvis guld, sølv og bronce-medaljer. Det vil give kamp til stregen i Brasilien, hvor Felipe Massa og Lewis Hamilton begge har fem sejre.

Dog skal konstruktørernes mesterskab stadig afgøres på point. Omkring det med point citeres Bernie Ecclestone for følgende:

“Jeg mener ikke point har nogen betydning. Jeg mener, David Coulthard har scoret flere point end nogen anden britisk kører, men der er ikke rigtig nogen, der ved dette, fordi folk kun kigger på antal sejre.”

Dette scenarie på søndag vil give Felipe Massa VM-titlen, hvis Bernie Ecclestone får ændret pointsystemet i Formel 1.

Bernie Ecclestone vil stille forslaget ved et møde i FIA World Council i November.

“Det er lykkedes mig at overbevise alle om, at vi bør skille os af med pointsystemet og tildele medaljer i stedet. Alle ved, at det er det rigtige at gøre.”

Min egen mening omkring dette forslag går begge veje. Jeg vil have race blandt kørerne, men på den anden side frygter jeg så også, at hvis sæsonen er på 17 løb, og vi oplever en ’Michael Schumacher’-dominerende kører, så er ni sejre ikke umuligt for en kører i en god bil at tage.

Er det greelt nok, kan VM være overstået med over en tredjedel af sæsonen tilbage.