• Forside

Hamilton med neddroslet motor

Når Formel 1 feltet i weekenden indtager Interlagos-banen i Brasilien, stiller Lewis Hamilton op med en neddroslet Mercedesmotor i McLaren raceren. ”Better safe than sorry!”

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 28/10 2008 klokken 12:10

Alt peger i retning af, at vi i år vil se den mørke brite Lewis Hamilton som samlet Formel 1-verdensmester, men selvom han har et komfortabelt forspring, ønsker McLaren Mercedes ikke at tage nogle chancer.

Derfor vil Mercedes-motoren angiveligt være sat op til at kunne holde længere og være i den såkaldte ”safe mode”. Det betyder at Lewis Hamilton ikke har de samme muligheder for at give den det lidt ekstra, som han normalt har.

Ved at sætte bilen op til at holde længere, vil McLaren næppe kunne presse Ferrari, men ifølge Martin Whitmarch, skulle de være stærke nok til at kunne komme ind lige efter de to røde italienske racere.

Hamilton vil i modsætning til Felipe Massa, Kimi Räikkönen og Heikki Kovalainen, skulle køre sit andet løb med samme motor og da det er det sidste løb, har han ikke mulighed for at bruge sin ”joker” motor, idet dette ikke er tilladt, uden at man mister 10 placeringer.

Derfor vælger McLaren at tage konsekvensen og lukke for muligheden for at give den fuld gas.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER