• Forside

Alesi: FIA burde sige undskyld

En undskyldning til Ferrari fra de ansvarlige FIA medarbejdere. Det er hvad den tidligere Ferrari-kører mener er rimeligt ovenpå FIA’s forslag om standardmotorer. Det udtaler den fransk-sicilianske kører til den italienske ’La Stampa’.

Jean Alesi er den første kører bekræftet til den nye serie . Copyright ukendt

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 29/10 2008 klokken 05:10

Formel 1 uden Ferrari eller Ferrari udenfor Formel 1. To tanker, der begge lyder usandsynlige nu til dags, men som kan blive virkelighed, hvis Ferrari i yderste konsekvens trækker sig fra Formel 1.

Det huer ikke Jean Alesi, der kørte fem år for de regerende verdensmestre, og som kalder FIA’s planer for absurde.

”Jeg har nøjagtig de samme tanker som Ferrari. Det er en absurd ide, for med en standardmotor vil man ikke deltage i et rigtigt konstruktørmesterskab.”

Med standardmotorer vil konstruktørernes mesterskab ikke længere være et ægte mesterskab.

Det er blandt andet Ferraris lange deltagelse i Formel 1, som Jean Alesi bruger som forklaring på vreden.

”Ferrari er Formel 1's flagskib, og den der ellers står bag forslaget tænker ikke på, hvad der er godt for Ferrari eller Formel 1.”

”Med standardmotorer vil Maranello være i deres gode ret til at trække sig ud.”

”Det gælder for alle konstruktører. I virkeligheden beder man BMW, Toyota og Mercedes om at fyre deres ingeniører og købe deres motorer i supermarkedet.”

Ferrari er i deres gode ret til at forlade Formel 1.

Den nuværende finanskrise kan heller ikke bruges som undskyldning siger Jean Alesi.

”Det har intet med den at gøre, men mere et meget dybt og meget kompliceret politisk emne, som jeg dog ønsker ikke at sige mere om.”

Ifølge Jean Alesi bør FIA ikke bare trække forslaget tilbage, men forslagsstilleren bør komme med en offentlig undskyldning.