• Forside

Ferrari eller McLaren?

Det handler ikke om, hvilket af de to hold, der vinder konstruktørernes mesterskab, men derimod om hvilket hold der skal levere motorer til Force India i 2009? Skulle McLaren eller rettere Mercedes vinde motorkontrakten, så vil Force India kompensere Ferrari.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 29/10 2008 klokken 20:10

Force India vil en af de kommende dage melde ud, om det bliver Ferrari eller McLaren, der i 2009 skal levere motorer m.m. til Force India. Ifølge Vijay Mallya, så vil beslutningen blive taget før eller i den brasilianske Grand Prix weekend.

Force India teamchef Vijay Mallya udtaler

“Jeg er i aktiv diskussion med McLaren og Ferrari. Vi vil komme med en annoncering enten i Brasilien, eller før Brasilien.”

Hvad nytter en god motor, hvis gearkassen står af

Officielt har Ferrari en kontrakt med Force India, men da det på ingen made er sikkert, at de kan levere KERS til motoren, Det kan Mercedes, og derfor er de nu blevet meget interessante for Force India. Ud over motor og KERS, så vil Force India samtidig købe holdets gearkasse. Det på trods af, at Force India har brugt mange penge på at udvikle deres egen seamless gearkasse.

”Adrian havde et gearkassenedbrud i Kina. Når alt kommer til alt, hvad mening giver det at have en fantastisk motor, et fantastisk KERS system, og en gearkasse der er problematisk?”

”Det er derfor jeg har sagt, at vi går efter den fulde pakke. En god gennemprøvet og gennemtestet pakke fra de to topteams. Det er det jeg forsøger at opnå.”

Vijay Mallya vil kompensere Ferrari, hvis de har haft ekstra udgifter på grund af ham.

Skulle Ferrari lide et økonomisk tab på grund af bruddet med Force India, så vil Force India kompensere Ferrari for dette.

”Det er klart, at hvis vi af en eller anden grund er nødt til at skilles, så sker det med en fælles forståelse.Hvis de (Ferrari) har haft nogle ekstra omkostninger ved at udvikle motorer til os til næste år, så taler vi om det. Vi vil ikke opføre os dumt.”


“Hvis de har haft nogle omkostninger på mine vegne, så føler jeg, at jeg skylder dem en kompensation.”

Vi venter med spænding på, hvad Force India melder ud. Meget tyder på, at det bliver Mercedes, og i givet fald er det ikke sikkert, at Adrian Sutils sæde, om end bekræftet, er så sikkert som man ellers skulle tro.