• Forside

DC slutter karrieren med specialbemaling

David Coulthard kører søndag karrierens sidste løb, og det fejres med en specialbemaling på Davids Red Bull Racing RB4. Bilen er malet hvid og i stedet for de sædvanlige reklamer kører David for Red Bull’s Wings for Life organisationen.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 31/10 2008 klokken 08:10

Det krævede tilladelse fra samtlige teamchefer, men den gav de gladeligt. David Coulthard kører med en specialbemaling denne weekend, hvor han kører sit sidste Formel 1-løb som aktiv kører. Bemalingen sætter fokus på Red Bulls egen Wings for Life-organisation. Det er første gang siden 1993, at et hold har kørt med to forskellige bemalinger.

David Coulthard udtaler om den nye bemaling.

”Vi har fået tilladelse fra alle teams til at køre bilen med en uafhængig bemaling, hvilket jeg mener er første gang i den moderne tid i Formel 1.”

David Coulthard flankeret af Lewis Hamilton og Jenson Button

Sidste gang vi oplevede dette fænomen var i 1993, da Ligier teamet kørte med en kunstners bemaling på Martin Brundles bil, mens Mark Blundell kørte med den normale bemaling. Tilbage i 1999 forsøgte British American Racing at stille med to forskellige lakeringer for henholdsvis 555 og Lucky Strike.

Det fik de ikke lov til, og det gav den dengang meget omtalte ’lynlås’-bemaling.

”Jeg dedikerer mit sidste løb til visionen om, at paraplegia kan kureres.”

Alle kørere samlet for at hylde Davíd Coulthard forud for Davids sidste løb i Formel 1

Alle kørere stillede op foran David Coulthards hvide racer for at støtte det gode formål.