• Forside

2009 bliver sidste chance for Williams

Nico Rosberg, som loyalt har kørt for det lille engelske team med den stolte fortid, har udtalt et klart ultimatum til sin arbejdsgiver.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 16/11 2008 klokken 20:11

”Giv mig en konkurrencedygtig bil eller sig farvel til mig som kører,” kommer det fra det tyske stortalent med den finske far.

Nico Rosberg var en af de mest interessante nye talenter på gridden for få år siden, men i 2008 var hans Williams F1 kun god nok til at nå 13. pladsen da året var omme, og det på trods af Rosbergs flotte kørsel i Singapores Grand Prix, hvor han endte på 2. pladsen i løbet.

Nico Rosberg sprøjter champagne fra podiet i Singapore

Næste år bliver det 4. år i træk hos det Grove-baserede team, og altså også sidste chance for at holde på den unge kører med det store talent.

Direkte adspurgt om sine planer for 2010, svarer Rosberg, at han vil tage en beslutning midt i næste sæson.

Nico Rosberg udenfor Ristorante El Cordobes i Monza. (Copyright: Peter Hartig)

”Hvis Williams stadig ikke er med fremme, bliver jeg nødt til at tænke på andre muligheder for min fortsatte F1-karriere. Jeg har andre muligheder nu, men hvis jeg venter for længe, vil de døre naturligvis blive lukket for mig."

Det bliver interessant at se om Williams kommer godt ind i den nye sæson, eller om vi pludseligt får en rigtig spændende kører på markedet og en spændende Silly Season er i vente.