• Forside

Sutils management føler sig sikre

Adrian Sutils manager afviser de seneste rygter om, at Sutils ellers så sikre GP-sæde hos Force India-teamet skulle være i fare. Mercedes som ny motorleverandør får slet ikke indflydelse på det, mener Sutil-lejren.

Af: !René Vium (rv@bmf1.dk) d. 16/11 2008 klokken 15:11

I år fik Force India leveret motorer fra Italien og Ferrari, men i sidste uge offentliggjorde teamet, at fra næste sæson er det Ferraris hårdeste konkurrent, Mercedes, der leverer motorer til det mindre team på gridden.

En motorleverance koster penge, men der går stadig rygter om at Mercedes får en vis indflydelse i det lille team. Her skulle det blandt andet være indflydelse på, hvem der skal køre fra teamet, og flere unge talentfulde kører fra McLaren-teamet er nævnt i den anledning.

Det er især det unge stortalent Paul di Resta, der kører for Mercedes i DTM-serien, som er nævnt som en kandidat for Force India. Også den gamle ræv og F1-pilot og nu testpilot for Mercedes, Pedro de la Rosa, har muligvis været inde i billedet.

Uagtet at mange har talt og skrevet om at Mercedes har en vis indflydelse i Force India-teamet, slår den 25-årige Adrian Sutils manager Manfred Zimmermann fast, at Sutil også er GP-pilot for Force India i 2009.

Adrian Sutil

”Der er ingen grund til at tro, at Adrians plads er andet end sikker i teamet," fortæller Zimmermann til ”motorsport-total.com”.

Han tilføjer, at Sutils kontrakt også gælder for 2009, og at teamets ejer, Vijay Mallya, flere gange har udtalt, at denne situation er 100 procent sikker.

Sutil besøgte yderligere i sidste uge Force India-teamets fabrik for at få støbt et nyt sæde, til den nye 2009-racer, lige som teamet har bekendtgjort, at Sutil skal teste 2 ud af de i alt 3 testdage Force India, blandt mange andre teams, tester i Barcelona i den kommende uge.

Rygter taler endnu om et muligt skifte af Sutils sæde, men meget tyder dog stadig på, at Force India arbejder videre med Sutil som pilot frem mod 2009-sæsonen.