• Forside

Force India og Mercedes indgår partnerskab

Det var ventet, at Force India ville skifte holdets nuværende Ferrari motor ud med den fra Mercedes-Benz. Da Force India i fredags offentliggjorde, at aftalen med Ferrari var ophørt var det kun at vente på bekræftelsen fra Mercedes. Den kom her til middag.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 10/11 2008 klokken 19:11

Force India kører i 2009 med Mercedes motorer fremfor de Ferrari-motorer, som holdet har kørt med i år (og som Spyker i 2007). Mercedes leverer ikke kun motorer, men også KERS-systemet, som Ferrari ikke kunne garantere, at de ville levere. Slet ikke i den direkte motorkontrakt.

Det er lige før, at man i 2009 kan kalde Force India for McLarens andethold. Force Indias kommende VJM02 chassis bliver designet omkring den kommende Mercedes motor, som Mercedes-Benz HighPerformandeEngines vil leveretil holdet. KERS udvikles af Mercedes-Benz HPE og McLaren Racing.

Dr. Vijay Mallya præsenterer Mercedes-Benz/McLaren samarbejdet.

McLaren Applied Technologies vil levere McLaren Racing gearkasser og det hydrauliske system, samt support direkte til holdet. Force India får samtidig adgang til McLaren Group’s samarbejdspartnere. Udover McLaren/Mercedes samarbejdet indgår Force India også et samarbejde med EADS, som er førende på sit område indenfor CFD-design.

Det eneste, der ikke er blevet offentliggjort i dag er et eventuelt kørerskifte. Det skulle ikke indgå direkte i den samarbejdsaftale, som er indgået, men en ledende McLaren medarbejder skifter fra McLaren til Force India. Det er den 46-årige Simon Roberts, som nu bliver fuldtidsmedarbejder hos Force India. Han skal blandt andet være bindeled mellem de to hold.

Dr. Vijay Mallya var stolt over det nye samarbejde.

”Vi er absolut lettede over, at vi kan annoncere et teknisk samarbejde med McLaren Applied Technologies og Mercedes-Benz HighPerformanceEngines, og også vores plan om at udvikle vores komposit- og tegnekontor på vores Silverstone facilitet.”

McLarens Martin Whitmarsh og Force Indias Vijay Mallya bekræfter samarbejdet

“McLaren og Mercedes-Benz er to af de mest kendte navne i motorsportens historie, og har opnået stor succes indenfor Grand Prix Racing i mange år, og senest med en superb sejr i det måske mest dramatiske verdensmesterskab endnu set," fortsætter han.

"Disse nye ressourcer vil give os en enorm fremgang i vores tekniske afdeling, og som resultat håber vi at kunne få god fremgang i 2009 og frem.”

”Force India Formula One Team har kun eksisteret i et år, og som ventet har vores første sæson fungeret som et læreår. Men vi sagde fra starten at vi mener det alvorligt og vi ikke var interesserede i at fylde gridden op. Annonceringen af vores nye tekniske partnerskab understreger, at vi mener det vi sagde.”

”Jeg vil gerne takke Bernie Ecclestone og FIA præsident Max Mosley personligt, begge tilbød deres assistance og støtte gennem gennemførelsen af denne aftale,” slutter Dr. Vijay Mallya.

Ifølge McLaren har de ingen anden indflydelse på Force Indias valg af kørere andet end den rådgivning de kan tilbyde holdet. Derfor er Paul di Resta ikke blevet bekræftet i dag, og det er ikke sikkert, at den unge skotte kommer til at spille nogen rolle hos Force India, hvad enten det er i løbs- eller testmæssig henseende.